11 MART, CUMA, 2022

Florence and the Machine Yeni Albümü “Dance Fever”ı Duyurdu

Florence and the Machine, yeni albümü Dance Fever’ı 13 Mayıs’ta yayımlayacağını duyurdu. Sanatçı, albümde Amerikalı yapımcı Jack Antonoff ve Glass Animals solisti Dave Bayley ile iş birliği yaptı.

İngiliz sanatçı, “My Love” isimli teklisini yayımlarken Dance Fever isimli beşinci stüdyo albümünü 13 Mayıs’ta yayımlanacağını açıkladı. Pandemi sırasında genellikle Londra’da kaydedilen Dance Fever albümü, Florence Welch’in karantina sırasında kulüplerden festivallerde dans etmeye kadar kaçırdığı şeyleri kapsıyor.

Bir açıklamada şöyle diyor: “Pandemiden hemen önce Florence, insan gruplarının -bazen binlercesinin- tükenme, çöküş ve ölüm noktasına kadar çılgınca dans ettiği bir Rönesans fenomeni olan choreomania’dan büyülenmişti. Görüntüler, on yıldan fazla bir süredir durmadan gezen Florence ile rezonansa girdi ve karantinadayken garip bir şekilde öngörü hissetti.”

Welch, albümde Jack Antonoff (Taylor Swift, Lorde, Haim, Lana Del Rey) ve Glass Animals solisti Dave Bayley ile birlikte çalıştı. Albüm Ön-Raffaeloculuk akımının trajik kahramanlarından, Carmen Maria Machado ve Julia Armfield’ın gotik kurgusundan, The Wicker ManThe Witch ve Midsommar’a kadar halk korku filmlerinin içsel dalgasından etkiler içeriyor.

Dance Fever, Florence’ın gücünün zirvesinde gören, tamamen gerçekleştirilmiş bir kendini tanıma hâline gelen, kendi yarattığı kişiliğiyle kurnazca eğlenen, kimlik fikirleriyle oynayan, eril ve dişil, kurtarıcı, kutlama yapan, ikonik panteondaki yerine tam olarak adım atan bir albüm.” diye ekledi.

“My Love” teklisinden önce “King” ve “Heaven is Here” yayımlanmıştı. “Heaven is Here” şarkının videosu Rus işgalinden sadece haftalar önce Kiev’de çekildi. Yayımlandıktan sonra Welch, videonun Ukrayna’ya sığınan “cesur” dansçılarına bir mesaj gönderdi.

​Kaynak: Independent

0
2537
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage