25 EKİM, PAZAR, 2020

Eski Aile Fotoğrafları Yeniden Canlanıyor

Jamestown, New Yorklu fotoğrafçı Catherine Panebianco, “No Memory Is Ever Alone” serisi aracılığıyla aile anıları ile şimdiki yaşamı arasındaki boşluğu yeniden düşünüyor. Panebianco, her çekimde, benzer bir konumda ailesinin fotoğrafik bir slaydını tutarak onlarca yıllık fotoğraflarını güncel bir arka planla birleştirerek yeniden canlandırıyor.

Hareketli koleksiyon, Panebianco’nun sürekli müdahalesine maruz kalan geniş manzaralara ve boş odalara tutulan eski fotoğraflardan oluşuyor. Sevdiklerinin mutlu anlarını yeniden yakalamanın ötesinde -birçoğunda son yıllarda ölen annesi anlatılıyor- bu seri Panebianco'ya bir tatil geleneğini hatırlatıyor. Sanatçının babası, "20'li yaşlarının başlarında ve sonlarında her Noel zamanı fotoğrafını çektiği bir slayt kutusunu ortaya çıkarırdı ve onları her yıl aynı hikâyeleri anlatarak oturma odamızın duvarındaki eski bir projektörde izlettirirdi" diyerek fotoğraf serisinin geçmişine de ışık tutuyor. Ayrıca babası "Bu, çok hareket ettiğimiz bir çocukluktan tutarlı bir anıydı ve yaşamak ve anılar yaratmak için asla sabit bir ‘yerim’ olduğunu hissetmedim" diyerek ekliyor.

Nostaljiyle dolu yeni görüntüler, aile hafızası ve geleneğinin iplerini, ebeveyninin ve şimdi de kendi hayatının geçmişleriyle birleştiriyor. Panebianco, birini diğerinin üzerine yerleştirmek için Photoshop kullanmak yerine her çekimi manuel olarak yeniden oluşturmayı tercih ediyor. Panebianco No Memory Is Ever Alone serisiyle ilgili olarak "Benim için gerekli olan sürecin bir parçası olan doğru yeri bulmak ve babamın slaytlarının bugün nasıl yaşadığımla birleştiğini hissetmekti -bir yerin içindeki bir yer, bir anı içindeki bir anı" sözlerini söylüyor.

Catherine Panebianco’nun “No Memory Is Ever Alone” serisiyle ilgili daha fazla bilgiye internet sitesinden veya Instagram hesabından ulaşabilirsiniz. 


Kaynak: Colossal

0
1544
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage