27 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Emmanuelle Moureau’dan Tokyo’da Kamusal Çalışma

Büyük ölçekli yerleştirme çalışmalarıyla tanınan Fransız mimar ve tasarımcı Emmanuelle Moureau, yeni çalışmasıyla Tokyo’da sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının kamusal alanda gerçekleştirdiği ilk çalışma olan dev heykel, Mirai adını taşıyor. Heykel, sanatçının artık kendisiyle özdeşleşmiş renkli figürlerini içeriyor ve önümüzdeki 100 yılı içeren rakamları sembolleştiriyor.

Emmanuelle Moureau, bu yeni çalışmasına verdiği isimle aslında çalışmanın konsepti için de birçok ipucu veriyor. “Mirai”, kelime anlamı olarak Japonca’da “gelecek” anlamına geliyor ve çalışmanın konseptiyle büyük bir bağ kuruyor. Moureau, 100 farklı renk kullanarak gerçekleştirdiği çalışmasında gelecek 100 yılı görsel bir forma dönüştürüyor. 2020’den 2119’a kadar olan süreci sayısallaştıran heykel, soluk mordan canlı turuncuya kadar renk skalasından birçok farklı rengi içerisinde barındırıyor.

Dört metre yüksekliğinde olan Mirai, çocukların çalışmayla etkileşime girebilmesi için bünyesinde çeşitli boşluklar da barındırıyor.

Heykelin ana gövdesine bakan ziyaretçiler, geleceği temsil eden renkli rakamların, geçmişi temsil eden beyaz rakamsal formlarla desteklendiğini de fark edebiliyor.

Mirai, önümüzdeki süreç boyunca The Tachikawa Stage Garden Entrance Plaza’nın bahçesinde gösterilecek.

​Kaynak: Designboom

0
819
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage