29 EYLÜL, SALI, 2020

Emel’den Farklı İklimlerde Dolanan Yeni Bir Albüm

“Tunus Devrimi’nin Sesi” olarak tanınan Arap sanatçı Emel, kısa bir süre içerisinde oldukça özel bir projeyle dinleyicilerle buluşacak. Sanatçı, 18 şarkılık yeni albümü The Tunis Diaries’i 23 Ekim 2020’de Türkiye’de GRGDN Music’in temsil ettiği Partisan etiketiyle dinleyicilerin beğenisine sunacak.

Geleneksel Arap tınılarından rock’a; elektrodan trip-hop’a uzanan geniş yelpazesi ile protest müziğin yaşayan en önemli temsilcilerinden bir tanesi olan Emel, “Day” ve “Night” olarak iki bölüm şeklinde kurguladığı The Tunis Diaries’te birbirinden önemli sanatçıların çalışmalarına yer verecek. 18 şarkılık albümde; Nirvana, Black Sabbath, David Bowie, Placebo, The Cranberries, System of a Down, Jeff Buckley, Rammstein ve Leonard Cohen şarkılarının Emel tarafından yorumlanan yeni hâlleri dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Usta isimlerden ilham alarak yola çıkan sanatçı, bu kapsamda bizzat kendisine ait şarkıları da müzikseverlerle buluşturacak.

Yeni albümünü karantina koşullarında yalnızca bir bilgisayar, kayıt cihazı ve klasik gitarla kaydeden şarkıcı, bu süreçte zamanını memleketi Tunus’ta geçirdi. Karantina altında da üretkenliğini sürdüren sanatçı, şimdi herkesi bu zor şartlar altında meydana getirilen şarkıları dinlemeye davet ediyor.

Emel, yeni albümü ve Tunus’ta geçen günleri hakkında ise şu ifadeleri kullanıyor:

“COVID-19 geldiğinde, Tunus’taki ailemi ziyaret ediyordum ve sonunda kızımla babamın 85. doğum gününü kutlamak için gittiğimiz çocukluk evimde kaldım. Kocamdan, grubumdan, işbirlikçilerimden ve tüm ekipmanımdan ayrılmıştım. Ama memleketimde açan kır çiçekleri, cıvıldayan kuşlar ve mavi gökyüzü ile çevrili bir nostalji ve hatıra duygusuna kapılmıştım. Ayrıca, şükürler olsun ki dünyadaki en sevdiğim iki kişiyle birlikteydim. Birlikte, aynı çatı altında üç kuşak olduk – okuldan, işten ve dış dünyanın dikkat dağıtıcı unsurlarından uzak. Bu duygular beni, bir sanatçı olarak ilk yıllarımda musallat olan eski ruh hallerini yeniden keşfetme ve yaratma isteği uyandırdı. Benim için bu, hapsedilmemin büyük bir bölümünü nasıl geçirdiğimi gösteren samimi bir proje. Hayal edebileceğimden çok daha derin ve babam ve kızımla bana kendim, ailem ve bağışlamak hakkında çok şey öğreten eşsiz bir yolculuk oldu. Bana çok şey katan, aynı zamanda memleketim Tunus’a bir övgü. Bu, şehrim ve hayranlarıma o kafa karıştırıcı ve ürkütücü zamanlarda benimle paylaştıkları birliktelik duygusunu yaşatma çabası.”

​Geçtiğimiz günlerde yeni albümden “Holm (A Dream)” adlı yeni şarkısını paylaşan Emel, son olarak David Bowie’nin “The Man Who Sold the World” yorumunu içeren şarkının videosunu da yayımladı.

https://www.youtube.com/watch?v=llKV-ylZtp4

0
1907
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage