06 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2022

Eko Vandallar Mı Yoksa Kültür Kahramanları Mı?

İklim değişikliği protesto grubu Just Stop Oil’den aktivistler, İngiltere’nin en ünlü sanat eserlerinden birkaçına kendilerini yapıştırarak hükümeti yeni petrol ve gaz çıkarma çalışmalarını son vermeye davet ederken kurumları da sivil direnişte onlara katılmaya çağırdılar.

Just Stop Oil grubundan göstericiler, Londra’daki Kraliyet Sanat Akademisi’ne giderek kendilerini Giampietrino’nun Son Akşam Yemeği’ne (1515-1520 civarı) yapıştırdılar. Bu son gösteri, uzun bir kampanyanın ardından gerçekleştirildi.

Bugünkü protestoya katılan 21 yaşındaki sanat öğrencisi Jessica Agar şunları söyledi: “Hiçbir resim altı aylık yeğenimin hayatından daha değerli değil. Hiçbir heykel aşırı sıcağın öldürdüğü ekinler sebebiyle açlıktan ölen bebekleri besleyemez. Eğer bu galerinin yöneticileri gerçekten sanatın dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğuna inanıyorlarsa, o zaman bu gücü elde etmelerini, galeriyi kapatmalarını ve hükümet yeni petrol kuyusu açmamayı taahhüt edene kadar açmayı reddetmelerini talep ediyorum.”

​Dün, grup üyeleri Londra’daki Courtauld Galerisi, Glasgow’daki Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi ve Manchester Sanat Galerisi’ndeki benzer yapıştırıcı bazlı gösterilerin ardından Londra Ulusal Galerisi’nde John Constable’ın The Hay Wain (1821) adlı eserine kendilerini yapıştırdılar.

0
2499
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage