14 TEMMUZ, SALI, 2020

Edinburg Fringe Festivali’nden Çevrim İçi Çalışmalar

Edinburg Fringe Festivali organizatörleri, festivalin bu yıl çevrim içi olarak gerçekleştirileceğini ve fiziksel olarak sanatseverlerden ayrı kalınacağını duyurdu.

Edinburg Fringe Festivali yeni ve “tuhaf”, seyircisiz bir sürece hazırlanıyor. Festival, bu yaz boyu gerçekleştireceği etkinlikleri çevrim içi olarak gerçekleştirmeyi planlıyor ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Dünyanın en büyük sanat festivallerinden biri olan Edinburg Fringe Festivali, her yıl ortalama 250 binden fazla ziyaretçiyi ağırlıyor. Festival, süreç boyunca 4000’den fazla performans, kabare, komedi, tiyatro ve dans performansını Edinburg sokaklarında sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Öte taraftan salgın nedeniyle şehrin diğer festivalleri gibi Fringe’in 2020 edisyonu da nisan ayında iptal edilmişti. Tüm aksiliklere rağmen bazı canlı performansların ağustos ayında gerçekleştirilebilmesi konusunda son umutlarsa İskoç hükûmeti tarafından yapılan yeni açıklamalarla son buldu.

Edinburgh Festival Fringe Society direktörü Shona McCarthy, bu süreçte yaşanan aksiliklerin de göz önünde tutularak canlı performanslarla ilgili bugüne kadar herhangi bir hazırlığın yapılmadığını söyledi. McCarthy son olarak konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Artık tüm konsantrasyonumuzu çevrim içi çalışmalara veriyoruz. İskoç hükûmetinin onaylamadığı hiçbir şey yapmayacağız.” McCarthy, konuyla ilgili diğer açıklamalarında Edinburg’u festivalsiz hayal etmenin oldukça zor olduğunu ama bu zor sürece adapte olmaları gerektiğini de belirtiyor.

Pazartesi günü açıklanan programa göre festival kapsamında şu etkinlikler gerçekleştirilecek:
Fringe on a Friday: 60’ar dakika süren program, bağımsız küratörler tarafından gerçekleştirilecek. Etkinlik biletli olacak.

FringeMakers: Sanatçı ve organizasyonlara kendi içeriklerini sunması ve gelir elde etmesi için olanak sağlanacak. Sanatçılar bu yolla doğrudan fonlanabilecek.
Fringe Pick ’n’ Mix: Performans sanatçıları 60’ar saniyelik videolarını sisteme yükleyebilecek ve aracısız bir şekilde sanatseverlerle buluşabilecek.

Virtual Fringe Central: Çeşitli çevrim içi panel, atölye ve çalışmalar katılımcıların beğenisine sunulacak.

​Kaynak: The Guardian

0
853
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage