06 AĞUSTOS, SALI, 2019

Dünyanın Yeni En Yüksek Heykeli Belçika’da Kurulacak

Belçika’da bir otoyola dünyanın en yüksek halka açık sanat eserinin yapılacağını onaylandı. 60 metre yüksekliğinde olacak heykel, Rio de Janeiro’da bununda Jesus (İsa) ve New York’ta bulunan Statue of Liberty’nin (Özgürlük Anıtı) iki katı daha yüksek olacak.

250 ton ağırlığında olacak Arc Majeur (Ana Yay) adlı eser yoğun trafikli Namur ve Lüksemburg otoyolu E411’e inşa edilecek. Heykel Ekim ayına kadar resmi olarak açılmayacak fakat 10 Ağustos akşamında ana kısımların kurulmasına başlanacağı duyuruldu.

Eseri oluşturan Fransız sanatçı Bernar Venet bu fikri ilk 1979’da bulduğunu söyledi. 1984 yılında heykelin Auxerre şehrinin yakınında Paris’e çıkan A6 yoluna kurulması bekleniyordu fakat proje o zamanın belediye başkanının etkisiyle iptal oldu. Venet’in Belçikalı mekanik mühendislik şirketi CMI ile iş birliğine gitmesinden sonraysa proje tekrar hayat buldu.

​Heykel anayolun her iki yanından çıkacak 28 ve 60 metre yüksekliğindeki iki yaydan oluşacak. Heykeli yerinde sabit tutmak içinse 1.000 ton beton kullanılacak. Forbes tarafından Fransa’nın yaşayan en iyi sanatçısı olarak tanımlanan Venet eserinin ‘’ saf doğanın kültürle birleşimi’’ olması gerektiğinin altını çizdi. 

0
1188
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage