23 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Dijital Sanatçı Murat Yıldırım Ünlü Tabloları Yeniden Yorumluyor

Türk sanatçı Murat Yıldırım, dünyaca ünlü tabloları yeniden yorumladı. Sanatçı bu kapsamda Da Vinci'nin Mona Lisa’sından Edvard Munch'ın The Scream’ine kadar birçok önemli tabloyu ele aldı ve onları tüylü birer soyutlamaya dönüştürdü. Yıldırım, kendi tarzıyla eserlere yeni bir üslupla yaklaşırken izleyicilerin tabloları tanımaları için de farklı yollar izledi. Üstelik çalışma sonucunda elde edilen ürünler o kadar dokusal ki, eserler dijital kompozisyonlardan ibaret olsalar bile herhangi bir eve yerleştirilebilir.

Murat Yıldırım projesiyle ilgili şu açıklamada bulundu: “Meşhur tabloların farklı biçimlerde yeniden üretilmesi uzun zamandır yaygın olan bir şey. Bu soyut çalışmamda dünyaca ünlü tabloları farklı bir biçimde, kürkler içinde kullandım. Bu çalışmayla tüm resimleri yenilikçi ve canlı bir şekilde ele aldım. Çocukluğumdan beri klasik resimlerden oldukça etkilendim, ancak modern sanat dijitalleştiğinden tüm bunları 3D sanat eserlerine dönüştürdüm.”

Behance’ın kurucusu Scott Belsky ise Murat Yıldırım’ın projesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Uzun zamandır yaratıcılığın dünyanın en büyük geri dönüşüm programı olduğuna inanıyordum. Türk sanatçı Murat Yıldırım tarafından Behance'da sunduğumuz bu çılgın (ve tüylü) soyut taklit eserler, farklı maddelerin nasıl da yaratıcı bir biçimde kullanılabileceğine dair harika birer örnek. O bize farklı jenerasyonların sadece “yeni” konularla ilgilenmediğini de gösterdi.”

​Kaynak: Designboom

0
13082
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage