15 KASIM, PAZAR, 2020

David Hockney’den İzolasyonda Umut Çizimleri

David Hockney, Nisan ayında koronavirüs salgını sırasında endişe ve stres dalgaları hissedenlere umut mesajları yaymak için Apple iPad'inde yaptığı renkli çizimleri paylaşmıştı. İngiliz sanatçı, Avrupa'daki ülkeler ikinci karantina dönemine girerken, kısa süre önce iki dijital çizim daha paylaştı.

David Hockney’in geçen hafta ürettiği çizimler, sanatçının izolasyona devam ettiği Normandiya'daki evinden pastoral sahneleri ve doğal çevreyi tasvir ediyor. Sanatçı çizimleriyle beraber şu mesajı aktarırken sonbahar mevsiminin güzelliğini yakalıyor: "Sonbaharı da iptal edemeyeceklerini unutmayın."

Sanatçı, iPad'inde çizim yapmanın yanı sıra, önümüzdeki yıl Londra Kraliyet Akademisi'nde gerçekleşecek büyük sergisine hazırlanmak için de yorulmadan çalışıyor. Sergi, değişen mevsimleri yansıtan çalışmalarına da yer verecek ve bu parçalardan bazılarının hâli hazırda Fransa, Paris'teki Galerie Lelong'da devam eden serginin de bir parçası olacak. The Art Newspaper'a göre Hockney, yıl içinde 220 eser tamamlamaya hazırlanıyor.

​Kaynak: Hypebeast

0
2892
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage