18 ARALIK, CUMA, 2020

David Bowie’den Yayımlanmamış John Lennon, Bob Dylan Cover’ları

David Bowie’nin John Lennon’dan "Mother" ve Bob Dylan’dan "Tryin’ to Get to Heaven” cover’ları, Bowie’nin 74. doğum günü olan 8 Ocak 2021’de plak formatında ve dijital olarak yayımlanacak.

Şubat 1998'de New York'daki Looking Glass stüdyosunda LiveAndWell.com canlı albümünün bir parçası olarak kaydedilen ve bugüne kadar yayımlanmayan bu parçalar, 45’lik (7 inç) plak olarak satışa sunulacak. John Lennon’ın 1970 yılında yayımladığı Plastic Ono Bandalbümünden bir Lennon klasiği olan “Mother” şarkısının Bowie tarafından kaydedilen cover’ı, planlanan ama hiç yayımlanmayan bir Lennon Tribute albümü için kaydedilmişti. Sanatçının uzun süredir birlikte çalıştığı Reeves Gabrels ve Tony Visconti de bu kayıtta yer alıyor. Bowie’ye ait “Tryin’ to Get to Heaven” parçasının cover'ı ise, Bob Dylan’ın 1997’de Time Out of Mindalbümünde parçayı seslendirmesinden yalnızca altı ay sonra kaydedilmiş.

8147 nüsha ile sınırlı olacağı “David Bowie Birthday Single” 45’lik plaklar siyah ve beyaz formatta sunulacak. Şarkılar aynı zamanda dijital olarak da dinleyicilerle buluşturulacak.

Kaynak: Pitchfork, Rolling Stone

0
1111
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage