21 ŞUBAT, PAZAR, 2021

Damien Hirst’ün Yeni Sergisi “Cherry Blossoms” Paris’te

Damien Hirst’ün “Cherry Blossoms” başlıklı sergisi Paris’te bulunan Fondation Cartier pour l’art contemporain’da sanatseverlerle buluşacak. Hirst’ün Fransa’daki ilk müze sergisi de olacak “Cherry Blossoms” 1 Haziran 2021- 2 Ocak 2022 tarihleri arasında görülebilecek. Koleksiyon, her biri sergi kataloğunda reprodüksiyonu yapılan ve hepsi büyük boyutlu tek, iki parçalı, üç parçalı, dört parçalı ve hatta altı parçalı toplam 107 tuvalden oluşacak.

Sergide peyzaj resim geleneğini oyuncu bir ironiyle yeniden yorumlayan, kalın fırça darbeleri aracılığıyla jestle soyutlama öğelerini bir araya getiren Hirst, empresyonizm, noktacılık ve aksiyon resmine de başvuruyor. Yoğun parlak renklerin bütünüyle kapladığı dev tuvaller, figüratif resimle soyutlama arasındaki geçişlerle, ziyaretçileri çiçeklerle dolu geniş bir manzaranın içine götürüyor.

Üç yılını bu koleksiyona ayıran ve eserlerini Kasım 2020’de anca bitiren Damien Hirst, aynı anda birden çok tuval üzerinde çalıştığını ve yakınında tuttuğu bu tuvallere, tamamlandıktan aylar sonra bile tekrar tekrar döndüğünü beliriyor. Ayrıca Fondation Cartier Genel Direktörü Hervé Chandès’nin 2019 yılında Londra’daki bir buluşmada Damien Hirst’e davette bulunmasıyla hayata geçen sergide, Hervé Chandès ve ressamın kendisi tarafından seçilen otuz tablosu yer alıyor. Bu tablolar Jean Nouvel’in tasarladığı alanda sergileniyor.

​Damien Hirst sergisi hakkında şunları söylüyor: “Cherry Blossoms, güzelliği, yaşamı ve ölümü temsil ediyor. Bir uçtalar. Gereğinden fazla gösterişli olabiliyorlar. Jackson Pollock’ın sevgiyle dolmuş hali gibi. Hem süslüler hem de doğadan geliyorlar. Arzularla ve çevremizdekileri nasıl bir işlemden geçirip neye dönüştürdüğümüzle ilgililer, ancak aynı zamanda güzelliğin o delice geçiciliğini de temsil ediyorlar. Çılgınca çiçeklenen bir ağaç, masmavi bir gökyüzüne karşı geliyor. Bu tabloları yapmak, stüdyomda renklerin ve tablonun içinde kaybolmak harikaydı. Gösterişli, dağınık ve kırılganlar. Beni minimalizmden ve hayali mekanik bir ressam olma fikrinden uzaklaştırıyorlar. Bu beni çok heyecanlandırıyor.” 

0
5513
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage