14 AĞUSTOS, CUMA, 2020

Christian Spencer’dan Gökkuşağı Efektli Kuş Fotoğrafları

Avustralyalı fotoğrafçı Christian Spencer, Winged Prism başlıklı fotoğraf serisinde kuş fotoğrafçılarının her zaman gözdesi olan sinek kuşlarının, kanatlarında ortaya çıkan gökkuşağı renklerini fotoğraf karelerine yansıtıyor.

2001 yılından bu yana Brezilya’daki Itatiaia National Park civarında gerçekleştirdiği turlarda birçok doğa fotoğrafı çeken Spencer, nefes kesici bir fenomenle karşılaştı. Sanatçı, kadrajına takılan sinek kuşlarının kanatlarından her güneş ışığı geçişinde kuşun tüylerinin gökkuşağına döndüğünü ve bir prizma etkisi yarattığını keşfetti.

Christian Spencer'ın bu fotoğraf serisi, doğanın ustalığını ve mükemmelliğini açıkça gösteriyor. Oldukça hızlı bir şekilde kanat çırptıkları bilinen bu sürat-sever kuşlar, bir noktadan diğerine saatte 34 milin üzerinde (saatte 54,72 kilometre) hareket edebiliyorlar.

Uzun süre sinek kuşlarını gözlemleyen Spencer, onları doğrudan fotoğraflamak yerine arka taraftan güneş yansırken çekerse, kanatlarında bir prizma efekti oluştuğunu ve tam bir gökkuşağı ortaya çıkardıklarını fark etti. Daha sonra çalışmalarını sürdüren sanatçı, gökkuşağı renklerinin daha da ön plana çıkması için doğru açı üzerinde çalıştı. Usta fotoğrafçı, zaman içinde kuşların silüetini ve arkalarındaki bitki örtüsünü de kapsayacak şekilde kadrajını geliştirdi. 

Seri genel olarak görünmez orkestrasyon evrenini sergiliyor ve çıplak gözümüzle göremediklerimizi bizim için görünür kılıyor.

Christian Spencer’ın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

​Kaynak: Designboom

0
5431
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage