23 TEMMUZ, SALI, 2019

Charles Dickens’ın Kayıp Portresi 130 Yıl Sonra Evine Dönüyor

Londra’da bulunan Charles Dickens Müzesi, yazarın 31 yaşındayken Margaret Gillies tarafından çizilen portresini satın almak için gereken 180.000 sterlinin toplandığını duyurdu.

Söz konusu resim 1844’te Royal Academy’nin (Kraliyet Akademisi) yaz sergisinde gösteriliyordu fakat Gillies 1886’da portreyi kaybettiğini söyledi. O zamandan beri kayıp olan resim, Güney Afrika’da bir müzayedede, küfle kaplanmış bir şekilde, ıvır zıvırla dolu bir kutunun içinde bulundu.

Dickens, Gillies kendisini resmettiğinde A Christmas Carol’ı (Bir Noel Şarkısı) yazan, yıldızı yeni parlayan bir yazardı. Resim Güney Afrika’da bir şehir olan Pietermaritzburg’ta bir müzayede 27 sterline alındı. Resmi alan kişi internette biraz araştırma yaptıktan sonra resmin Charles Dickens’ı andırdığını fark etti ve sanat simsarı Philip Mould’la iletişime geçti.

​Müze, Gillies’ın resminin 24 Ekim’de devamlı program kapsamında gösterileceğini fakat korunmasına yardımcı olmak için gösterimden kaldırılacağı zamanların da olacağını belirtti.  

0
996
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage