15 MAYIS, CUMA, 2020

British Library’den Ulusun Çocuklarına Özel Çağrı

British Library, karantina sürecinde çocuklara özel bir çağrı yaptı. Kütüphane evlerine kapanan çocukların tıpkı iki yüzyıl önce Brontë’nin yaptığı gibi kendi minyatür masal kitaplarını yazmasını istedi.

Günümüzden iki yüzyıl önce, 1800’li yıllarda Brontë, kahverengi kâğıt şeker paketlerini, duvar kâğıdı şeritlerini ve çeşitli eski kâğıt parçalarını birleştirerek kurşun askerlerinin okuması için bir posta pulu büyüklüğünde minyatür masal kitapları meydana getirmişti. Günümüzde hâlâ büyük bir ilham kaynağı olan bu eser, büyük bir endüstriyi de peşinden sürükledi. Bu sıra dışı fikirden ilham alan British Library, ulusun tüm çocuklarına Brontë’den ilham alarak kendilerine özgü masal kitapları tasarlaması yönünde bir çağrı yaptı. Açıklamada çocuklar tarafından yazılıp resimlenecek kitapların kütüphane yoluyla okurla buluşacağı da belirtildi.

Çevrim içi bir “Ulusal Minyatür Kitapları Ulusal Kütüphanesi” oluşturmak isteyen British Library, proje kapsamında İngiliz çocuklarca gerçekleştirilen çalışmaları internet sitesi üzerinden erişime açmayı planlıyor. Çocuklar için oluşturulacak çevrim içi kütüphanenin Queen Mary'nin bebek evindeki 600 minyatür ciltten oluşan yayıncı John Marshall'ın kibrit kutusu büyüklüğündeki Infant's Library’sine kadar birçok minyatür işi okurların beğenisine sunması düşünülüyor. Kütüphanenin yeni projesine katkıda bulunanlar arasında Katherine Rundell ve Philip Ardagh gibi isimler ön plana çıkıyor.Kütüphane çalışanlarından Anna Lobbenberg ise projeye katılan çocukların bu durumdan ötürü çok mutlu olduklarını belirtiyor. Ayrıca çalışmaların görüntülenmesi amacıyla kurulacak sanal kitaplık için bir illüstratör görevlendirilmesi planlanıyor.

​Kütüphane, çocuklardan ev yapımı minyatür kitaplarını Twitter’da #Bel_Learning  #DiscoveringChildrensBooks hashtaglerini kullanarak paylaşmalarını veya e-posta ile learning@bl.uk adresine göndermelerini istiyor. 

0
823
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage