24 EKİM, PAZAR, 2021

Bonobo ve Jamila Woods’dan Tekli: “Tides”

Bonobo’nun Şikagolu şarkıcı ve söz yazarı Jamila Woods ile iş birliğinden ortaya çıkan “Tides” isimli yeni teklisi Ninja Tune etiketi ve GRGDN Müzik temsilciliğiyle yayımlandı.

Arp sesleri, Woods’un vokalleri ve Miguel Atwood-Ferguson’ın outro’su ile “Tides”, yalnızca albümde yer alan yaygın temalarla, doğanın döngülerinin gelgiti, akışı ve elementlerle bağlantılı olmakla kalmıyor, gelgitlerin mecazi bir değişimini de temsil ediyor. Bonobo geçtiğimiz haftalarda “Rosewood” isimli teklisini yayımlayarak yeni albümü Fragments’ı duyurmuştu. Sanatçının önümüzdeki yıl gerçekleştireceği dünya turnesinde dinleyiciyle buluşacak olan Fragments albümü 14 Ocak 2022’de yayımlanacak. Bonobo’nun şimdiye dek ortaya koyduğu duygusal olarak en yoğun albümü olan Fragments’da sanatçının Jamila Woods, Joji, Kadhja Bonet, Jordan Rakei gibi isimlerle yaptığı iş birlikleri yer alıyor.

Jamila Woods “Tides” hakkında şunları söyledi: “Bonobo’nun projesinin bir parçası olduğum için gerçekten çok heyecanlıyım. Parçayı duyar duymaz bağlandım. Şarkının bir döngü ve gelgit temasına sahip olduğunu bilmeden önce bile bana yağmuru ve dalgaları çağrıştırmıştı, böylece her şey fazlasıyla organik bir biçimde bir araya geldi.”

Bonobo ise parça hakkında şunları söyledi: “Jamila’nın kaydettiği vokali ilk duyduğumda, albümün merkez parçasını bulduğumu hemen anladım. Lirik olarak, projenin ilgili olduğu her şeyi yakaladı. Bu parça, albümü bitirme sürecinde gerçek bir dönüm noktasıydı ve Miguel Atwood Ferguson’ın sondaki bölümü her şeyi tamamen başka bir seviyeye taşıdı.”

Bonobo’nun “Tides” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

Fragments’a ait şarkı listesi:
1. “Polyghost” (feat. Miguel Atwood-Ferguson)
2. “Shadows” (feat. JordanRakei)
3. “Rosewood”
4. “Otomo” (feat. O’Flynn)
5. “Tides” (feat. Jamila Woods)
6. “Elysian”
7. “Closer”
8. “Age of Phase”
9. “From You” (feat. Joji)
10. “Counterpart”
11. “Sapien”
12. “Day by Day” (feat. Kadhja Bonet)

0
1720
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage