07 AĞUSTOS, CUMA, 2020

Beyrut’taki Patlama Birçok Sanat Kurumunu Da Vurdu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlama ve yangın birçok galeri ve müzeyi de derinden sarstı. Şiddetli patlamalar sonucu birçok müze ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı.

Beyrut Limanı'nda meydana gelen iki güçlü patlama, birçok insanın ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Bu korkunç patlama, zaten zor günlerden geçen Lübnan halkını ve şehrin sanat kurumlarını da derinden sarstı. Patlama ve yangınlar sonucu çoğu Beyrut Limanı’na yakın yerde konumlanan birçok galeri ve müze yıkılırken birçok sanat eseri de tamamen yok oldu.

Beyrut Limanı yakınında bulunan Marfa Gallery ve Galerie Tanit gibi büyük sanat galerileri patlama sonucunda tamamen yok oldu. Galerie Tanit geçtiğimiz Pazartesi günü Lübnanlı sanatçı Abed Al Kadiri’nin solo sergisi “Remains of the Last Red Rose”in açılışını gerçekleştirmiş, serginin 25 Eylül 2020’ye kadar sanatseverlerle buluşacağını duyurmuştu. Beyrut’un şehir merkezinde yer alan ancak limana doğru bakacak şekilde konumlanan Opera Gallery de patlama sonucunda ciddi hasar alan kurumlardan. 1960’lı yıllardan beri ülkenin modern yüzünü temsil eden The Sursock Museum da patlama sonucunda çeşitli hasarlar aldı. Büyük çaplı bir restorasyonu geçtiğimiz yıllarda geride bırakan müze, son gelişmeler sonucunda yeniden onarıma ihtiyaç duyacak hâle geldi.

Lübnan’ın Beyrut’taki patlama sonucunda nasıl bir geleceğe sürükleneceği konusundaki belirsizlikler sürerken bu sorunların ülkedeki birçok farklı sorunu tetikleyebileceği de konuşuluyor.

​Kaynak: TheArtNewspaper

0
2884
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage