10 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Ben Affleck’ten Yeni Yönetmenlik Projesi The Big Goodbye

Ben Affleck, yönetmen koltuğunda oturacağı yeni projesi olan, Sam Wasson’ın aynı isimli kitabından uyarlanacak The Big Goodbye isimli filmde sinemaseverleri 1974 yapımı Hollywood klasiği Chinatown’ın yapımında perde arkasında yaşananlarla yüzleştirecek.

Deadline’ın çeşitli kaynaklardan hazırladığı habere göre Affleck, The Big Goodbye için Saturday Night Live’ın yapımcılığını üstlenen Lorne Michaels ile birlikte çalışacak. Roman Polanski'nin yönettiği Chinatown, film boyunca 1930’lu yılların Hollywood’unda Jack Nicholson’ın J.J. Gittes’ini takip ediyor ve mistik bir dedektiflik hikâyesini ekranlara getiriyor.

Öte taraftan Polanski’nin Chinatown’ı birçok farklı açıdan ön plana çıktı. Film, Hollywood’un popüler ve seri filmlerinin ağırlık kazanmasından hemen önce, bir autheur yönetmen tarafından gerçekleştirilen önemli bir proje olarak kendisinden söz ettirdi. Robert Towne'ın Oscar ödüllü senaryosu, projeye destek veren güçlü yapımcı Robert Evans (Rosemary’s Baby, The Godfather) ile birlikte, tarihin en büyüklerinden biri olarak kabul edildi.

The Big Goodbye’da tüm bu süreci kitabına taşıyan Wasson, dönemin çalkantılı birçok meselesini de yeniden gündeme getiriyor. Nicholson’ın bu filmle birlikte Hollywood’da ünlü olmasıyla Polanski’nin küçük bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesinin ardından Amerika’yı terk etmesi yine bu yıllara rastlıyor.

The Big Goodbye, 1974'te Chinatown'ın da yapımcısı olan Paramount Pictures tarafından çekilecek.

​Kaynak: The Film Stage

0
756
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage