13 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Bas Sterwijk’ten Tarihi Figürlere Hiper Gerçekçi Portreler

Amsterdam’da çalışmalarını sürdüren sanatçı Bas Sterwijk, GAN (Generative Adversarial Network) isimli bir sistemle tarihi figürlerin binlerce fotoğrafını kullanarak ortaya çıkardığı hiper gerçekçi portrelerinden bir seri meydana getirdi.

Yapay zekâ kullanılarak üretilen portrelerde Michelangelo’nun David’inden Napoleon’a, Özgürlük Heykeli’nin modelinden İsa’ya kadar birçok önemli figür görülebiliyor. Sterwijk, projesiyle tüm bu tarihi figürlerin gerçekte nasıl göründüklerini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Bas Sterwijk tarafından meydana getirilen “A.I. Generated Portraits”, sanatçının bir AI programı olan Artbreeder ile uzun süreli çalışması sonucu ortaya çıktı. Heykel ve portrelerde yüzü tanıyarak onları tanımlamaya çalışan sistem, daha sonra sanatçının ortaya çıkan veriler üzerine çalışmasıyla ilginç verilerin elde edilmesini sağladı. Sterwijk’in çalışmanın son aşamasında tarihi figürlerin göz, ten, saç rengi gibi ayırt edici özelliklerine karar vermesiyle portreler tamamlandı. Birçok farklı çalışmadan yararlanan Sterwijk için bu aşamada ortaya çıkan verileri değerlendirmek oldukça kolay ve çalışmalar, sanatçının daha iyi işler çıkarabileceği konusunda oldukça umutlu görünüyor.

​Kaynak: Designboom

1.: Vincent Van Gogh
2: Queen Elizabeth
3.: Rembrandt
4.: Napoleon
5.: İsa Mesih
​6.: George Washington

0
1758
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage