02 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2020

Banksy’nin “Pulp Fiction” Baskısı 125.000 Sterline Satıldı

Geçtiğimiz günlerde Tate Ward’ın çağdaş sanat eserlerinin satışına yönelik düzenlediği “By Collectors for Collectors” adlı çevrim içi müzayedede Andy Warhol, Keith Haring, Anish Kapoor, Damien Hirst, Cy Twombly gibi isimlerin arasında Banksy keskin bir şekilde öne çıktı.

Müzayedede Banksy’nin 2004 yılında yaptığı Quentin Tarantino'nun 1994 tarihli kült filmine saygı niteliği taşıyan Pulp Fiction baskısı 125.000 sterline yani yaklaşık 166.331 Amerikan dolarına satıldı. Baskının hikâyesi ise şöyle: Pulp Ficton duvar resmi olarak ilk kez 2002 yılında Old Street metro istasyonunun yakınlarında görülmüştü. Daha sonra  2007 yılına kadar da Transport for London'ın duvarı üzerinde yer aldı. Daha sonra buradaki duvar resmi kapatıldı ve yerel bir sanatçı Banksy'e aynı duvarda "Come Back" notunu bıraktı. Banksy bu nota cevaben aynı yere bu kez karakterleri elinde gerçek bir tabaca ve üzerlerinde  muz kostümleri giyilmiş olarak resmetti.

Baskıda John Travolta ve Samuel L. Jackson’ın filmde hayat verdikleri Vincent Vega ve Jules Winnfield karakterleri ellerinde muz tabancalarıyla tasvir ediliyor.

Banksy'nin son dönemde rekor satışlarına bir örnek de geçtiğimiz ay yaşanmıştı. East London müzayede evinde Banksy'nin Thrower adlı eseri 200,000 Amerikan dolarına satılmıştı.

Kaynak: Somewhere, Hypebeast

0
1613
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage