08 EYLÜL, SALI, 2020

Banksy'nin Eski Temsilcisi Kişisel Koleksiyonundan Çeşitli Sanat Eserlerini Satıyor

Banksy’nin eski temsilcisi Steve Lazarides, kişisel koleksiyonunda yer alan çeşitli sanat eseri ve öğeleri satmak için yeni bir çevrim içi mağaza olan Laz Emporium'un açılışını gerçekleştirdi.

Bu hafta açılan mağazada Lazarides, diğer sanatçı veya iş birlikçilerinin sınırlı sayıda ürettikleri sanat eserleri satışa çıkarılacak. Bunun yanı sıra çeşitli özel baskı çalışma ve kitaplar (Banksy'yi çalışırken gösteren 250 sayfalık bir resim kitabı ve  yakında çıkacak ikinci cilt de) da bu metotla piyasaya sürülecek.

Çevrim içi mağazada yer alan sanat eserleri arasında Di-Faced Tenner, Banksy'nin sahte Prenses Diana banknotu ve sanatçının uzun yıllar boyunca ürettiği kartpostal, poster ve çıkartmalar gibi diğer birçok Banksy “efemera” parçası (veya Lazarides'in dediği gibi “anarşi nesneleri”) da satışa çıkarışacak.

Jamie Hewlett’in anarko-punk çizgi romanı Tank Girl (1995 tarihli kült filme ilham veren) için yaptığı orijinal sanat eserinin bir parçası da Massive Attack’ın 3D'sinden (diğer adıyla Robert Del Naja) sanat eserleri de mağazanın kataloğunda yer alacak. Lazarides, Artnet'e yaptığı açıklamada fiyatların 75 ila 100 bin sterlin arasında değiştiğini ve tüm satışların şeffaf olacağını söyledi ve çevrimiçi mağazanın "bir görseli kullanmak için nihai özgürlüğe" sahip olduğunu açıkça belirtti.

Lazarides ayrıca “Son yirmi yıldır parçası olduğum bir hareket ya da kalıcı bir alan tarafından artık zincirlenmediğim için özgür hissediyorum,” ifadelerini de kullandı.

Son dönemde basına yansıyan haberlere göre Banksy, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mültecileri kurtarmak için  bir kurtarma botu olan MV Louise Michel'i finanse etti. Bu gelişmeden sonra sanatçı, 200'den fazla kişinin kurtarıldığı bir operasyondan sonra cankurtaranları, Akdeniz'deki imdat çağrılarını görmezden gelmekle suçladı.

​Kaynak: Dazed

0
1043
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage