16 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2020

Banksy’den Londra Metrosunda Yeni Duvar Resmi

Daha önce salgın sürecinde sağlık çalışanlarına destek vermek için çeşitli duvar resimleri yapan Banksy, Londra metrosunda yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

Londra metrosuna ulaşmak için bir temizlik çalışanı kılığına giren sanatçı, daha sonra bir metronun içerisinde kolları sıvadı. Yeni duvar resmi için Banksy tarafından paylaşılan videoda ise sanatçı fare, maske ve hapşırık izlerini çizerken görülüyor. Sanatçı Instagram hesabından paylaştığı videonun altına ise "Eğer maske takmazsan, anlamazsın." notunu düştü.

Banksy’nin artık geleneksek bir hâl alan fare çizimlerine bu kez sanatçı tarafından ilave edilmiş ve hapşırma izlenimi veren yeni çizimler eşlik ediyor. Spreyini yine yaratıcı bir şekilde kullanan sanatçı, kendisine referans olaraksa toplu taşıma yolculukları sırasında yaşananları alıyor. Duvar resminde farelerden birisinin elinde dezenfektan şişesi gözükürken bir diğeri hapşırırken gözüküyor.

15 Haziran 2020’de Londra metrosunda maske takmak zorunlu hâle gelirken alışveriş merkezlerindeki yasaksa 24 Temmuz’a kadar kaldırıldı. Bu karar salgın sürecinde aldığı kararlarla büyük eleştiri toplayan İngiliz hükûmetinin süreci önemsememesinin bir başka göstergesi olarak yorumlanıyor.

Öte taraftan Banksy tarafından gerçekleştirilen çizimler daha sonra metro çalışanları tarafından silindi.

Kaynak: Designboom


0
851
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage