21 KASIM, SALI, 2023

Banksy, 2003’te BBC’ye Verdiği Röportajda Gerçek Adını Açıklamış

İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, 2003’te yapılan ve yeni ortaya çıkarılan bir röportajında gerçek adının “Robbie” olduğu açıklamış.

Yirmi yıl önce radyoda kaydedilen ancak yayımlanmayan röportaj, BBC Radio 4’un The Banksy Story programı için yayımlanan özel bölüm kapsamında ilk kez paylaşıldı. Yıllardır adı bilinmeyen Bristol’lü ünlü sanatçı, 2003 yılında “Turf War” sergisi için hazırlanırken, Radio 4’un programı için eski BBC sanat muhabiri Nigel Wrench ile konuştu. Adı ilk kez The Independent’ın bir raporunda yer alan Banksy’nin, bu röportaj ile adını ilk kez doğruladığı ortaya çıktı.

Nigel Wrench, The Independent’ın bu ismi zaten kullandığını öne sürerek röportajda Banksy’nin gerçek ismini kullanıp kullanamayacağını soruyor ve sanatçıdan isminin “Robert Banks” olup olmadığını doğrulamasını istiyor. Banksy de “Robbie” diyerek doğruluyor.

Röportajın başka bir yerinde Banksy grafitinin vandallık olup olmadığı üzerine de konuşuyor: “Eğer düzgün yapılırsa yasa dışıdır! Ama işim hakkında çoğu insandan olumlu tepkiler aldım. Biliyor musun, geçmişte polislerin bile bu konudan hoşlandıklarını söylediğini gördüm, ama... dışarı çıkıp boyamanın benim hakkım olduğunu düşünüyorum.”

“Ayrıca, eğer beğenmiyorsa, bir başkasının da dışarı çıkıp üzerini boyamaya hakkı vardır, anlıyor musun? Bir kova beyaz boyayla eşyaların üzerini boyamak aslında çok uzun sürmüyor. Bence şehre büyük bir oyun alanı gibi davranırsan daha iyi olur. Ortalığı karıştıracak bir şeyler var, biliyorsun değil mi?”

Kaynak: NME

Künye:
​1. Valentine's Day Mascara © Banksy 2023

0
1408
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage