26 HAZİRAN, CUMA, 2020

Arthur Jafa’dan “Love Is the Message, The Message Is Death” İçin Özel Gösterim

Arthur Jafa’nın 2016 yılında gerçekleştirdiği video çalışması Love Is the Message, The Message Is Death ilk kez bir müze veya galeri dışında sanatseverlerle buluşacak. Jafa, yaptığı son açıklamada yedi buçuk dakikalık bu özel video çalışmasının 13 uluslararası sanat kurumunun web sitelerinde, 26 Haziran’dan 28 Haziran 2020 tarihine kadar 48 saat boyunca çevrim içi olarak yayımlanacağını duyurdu.

Love Is the Message, The Message Is Death, izleyicilere Kanye West’in Ultralight Beam şarkısı eşliğinde, Amerikan tarihinde siyahilerin mücadelesine odaklanan çeşitli görüntüler sunuyor. Siyahilerin etnik tarihi açısından oldukça önemli ânları gözler önüne seren video, ırkçılık karşıtı mücadeleyi yeniden gündeme getiriyor. Eser, daha önce ARTNews gibi birçok yayın tarafından 2010’lu yılların en önemli video çalışmalarından biri olarak da gösterilmişti.

Arthur Jafa, daha önce konuyla ilgili ARTNews’e yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer vermişti:

“Siyah insanların bundan etkileneceği konusunda oldukça şüpheliydim, ama tam bu sırada en umulmadık şey oldu, beyaz insanlar veya en azından siyahi olmayanlar bundan güçlü bir şekilde etkilendi. Yani ben aslında öylece oturup insanların ne tür tepkiler vereceğini beklemedim, ama tüm bu olanlar beni şaşırttı.”

Konuyla ilgili the Smithsonian American Art Museum’un direktörü Stephanie Stebich ise yaptığı açıklamada Arthur Jafa’nın işlerinin siyahilerin tarihi mücadelesini göstermesi bakımından oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Bu orijinal iş, içerdiği görüntülerle tarihi eleştiren yeni bir anlayışı da gözler önüne seriyor.

​Arthur Jafa çevrim içi olarak izleyicilerle buluşacak videonun 13 sanat kurumunun internet sitesi aracılığıyla yayımlanacağını da duyurdu. Bu kurumlar: the Smithsonian American Art Museum, the Hirshhorn Museum and Sculpture Garden in Washington, D.C.; the Dallas Museum of Art in Texas; Glenstone Museum in Maryland; the High Museum of Art in Atlanta; the Museum of Contemporary Art Los Angeles; the Studio Museum in Harlem; Tate in London; the Stedelijk Museum Amsterdam; the Palazzo Grassi and Punta della Dogana in Venice; the Julia Stoschek Collection in Berlin; and Luma Arles in France and Luma Westbau in Zürich.

0
609
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage