18 MART, ÇARŞAMBA, 2020

Art Basel’den Online Sergi ve Turlar

Yeni tip corona virüsün (COVID-19) tüm dünyayı tehdit etmesinin ardından birçok önemli sanat ve kültür organizasyonundan iptal haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Hong Kong 2020 edisyonunu iptal ettiğini duyurulan Art Basel’in bahar dönemini çeşitli online sergi ve turlarla sürdüreceği konuşuluyor.

Art Basel’in online sergi çalışmalarının ilki 20 ile 25 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Online Görüntüleme Odaları” hem sanatseverler hem de sanatçı ve küratörler için birçok önemli fırsat da sunacak. Program sürecinde galeri, sanatçı ve küratörler Hong Kong’ta izleyiciyle buluşturmayı planladıkları sergi ve gösterileri online olarak ziyaretçilere sunabilecek. Fuarın yönetim kademesinden yapılan açıklamalara göre bu durum Art Basel’in gelecek dönem çalışmaları için de bir başlangıç görevi üstlenecek.

Öncelikli olarak fiziksel bir sergi alanının sahip olabileceği birçok özelliği bünyesinde barındırmasına dikkat edilen Online Görüntüleme Odaları, ilk olarak VIP konuklarla buluşacak. Sergi, ardından halka açık bir şekilde tüm sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Online sergi ve çalışmalar kapsamında 31 ülkeden 231 sanat galerisi ve 2000’den fazla sanat eseri bir araya getirilecek. Sanatseverler için özel olarak hazırlanacak katalog da benzer şekilde izleyicilerle buluşturulacak.

Son olarak büyük galeri ve birtakım kültürel oluşumlar için ziyaretçilerle daha kolay ve hızlı buluşma imkânı sunan online sergilerin gelecek adına da birçok önemli yeniliği beraberinde getireceği düşünülüyor. 2017 yılından beri online sergiler üzerine çalışmalar yürüten ve birtakım hazırlıklar yapan Art Basel, Hong Kong 2020’nin iptalinin ardından büyük atılımını da gerçekleştirmiş oluyor. Art Basel’in Online Satış Direktörü Elena Soboleva ise fuarın uluslararası alanda daha geniş kitlelere ulaşması için bu tür çalışmaların oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

​Art Basel’in Online Görüntüleme Odaları’na buradan ulaşabilirsiniz.

0
1504
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage