05 EYLÜL, CUMARTESİ, 2020

Art Basel, Bellwether Miami Beach Fuarı'nı İptal Etti

Art Basel Miami Beach'in organizatörleri bu yıl Aralık ayının ilk haftasında Florida'da gerçekleşmesi planlanan Bellwether Miami Beach Fuarı'nı iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Haber, fuarın mali açıdan zor durumdaki ana şirketi MCH'in halka açık olarak işlem gördüğü İsviçre borsasında işlemin kapanmasının ardından duyuruldu.

Art Basel’in Amerika direktörü Noah Horowitz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu fuarın buradaki galeriler, Miami sanat toplulukları ve yerel ekonomi için ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için fuarın Aralık ayında gerçekleşmesi planlanan Miami Beach'teki edisyonunun iptal edildiğini duyurduğumuz için büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Geçtiğimiz süreçte görüşlerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyor ve başarılı bir fuarı izleyicilerle buluşturmak için gelecek yıl Miami Beach'e dönmeyi dört gözle bekliyoruz."

Fuarın bu yıl için iptal edilmesine neden olan başlıca nedenler arasında ülke geneline yayılmaya devam eden virüs salgını gösteriliyor. Bugüne kadar Florida’da açıklanan 633.000 vaka, eyaleti California ve Teksas’ın ardından Amerika’da salgının en fazla görüldüğü üçüncü eyalet yapıyor. The New York Times’a göre son yedi gün içinde 25.538 yeni vaka daha bildirildi.

Art Basel Miami Beach ayrıca 2020 için yapılan başvuruların ve masraflarının 2021 yılına devredileceğini duyurdu. Fuarın bir sonraki edisyonu için 1 Aralık’taki önizleme ile başlayıp 2-5 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Art Basel, iptal edilen fiziki fuar yerine kabul edilen tüm galerilere açık olacak Çevrim İçi Görüntüleme Odaları’na ev sahipliği yapacak.

​Kaynak: ArtNews

0
1085
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage