26 EYLÜL, CUMARTESİ, 2020

Arinze Stanley’den Siyahlara Dair Hiper Gerçekçi Portreler

Sanatçı Arinze Stanley, hiper gerçekçi bir anlayışla meydana getirdiği çizimlerini “duygularımın basit bir dili” olarak tanımlıyor. Nijeryalı sanatçı, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada yeni görsel dizisi Paranormal Portraits ile siyasi aktivizm biçimini benimsediğini ve bugüne kadar sesi duyulmamış insanları ön plana çıkarmak için sanatı kullanacağını belirtiyor. Stanley, bu serideki portrelerinde siyahların deneyimlerinin duygularını yansıtmayı amaçlıyor. Bu kapsamda modelleriyle geliştirdiği ilişkilerin oldukça karmaşık olduğunu ve onları daha çok kendisinin bir yansıması olarak değerlendirdiğini söyleyerek şu ifadeleri kullanıyor:

​“Bence sanatçılar zamanın ve gerçekliğin bekçileridir. Ben de bu yüzden bugünün gerçekliği hakkında geleceği bilgilendirmeye çalışıyorum. Yeni işim ve görsel serim Paranormal Portraits’te hiper gerçekçi portreler aracılığıyla izleyicilerimi 21. yüzyılda siyah olmanın ne anlama geldiği düşüncesiyle yüzleştiriyorum.”


Stanley, grafit ve odun kömürü kalemleri kullanarak meydana getirdiği işlerinde dağınık bir saç buklesini veya herhangi bir ter damlasını ele alarak özel bir konuyu ön plana çıkarıyor ve ayrıntılarla eserini farklı bir gerçeklik boyutuna taşıyor. Monokromatik portreler üzerinde çalışan sanatçı, samimi ve etkileyici işlerinde “dünyada olumlu değişiklikler meydana getirmek için birilerinin kendilerini adamaları gerektiğini” düşüncesine işaret ediyor. Mükemmelliğin arzudan doğduğunu açıkça gözler önüne seren Stanley, “kişisel deneyim ve temelde bir zorunluluk duygusu uyandıran her şey”den ilham aldığını da ayrıca dile getiriyor.

Arinze Stanley’in Paranormal Portraits görsel serisi 3 Ekim’e kadar Los Angeles’taki Corey Helford Gallery'de görülebilir. Sanatçının Instagram hesabına da buradan ulaşabilirsiniz.

​Kaynak: Colossal

0
1175
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage