14 TEMMUZ, SALI, 2020

Anish Kapoor’dan Müzelere Tokenizm Çağrısı

Turner Prize sahibi sanatçı Anish Kapoor, sanat galerileri ve müzeleri mevcut kültürel programlarını ve tokenist düşüncelerini yeniden gözden geçirmeleri konusunda uyardı.

Geçtiğimiz gün Norfolk’s Houghton Hall’da bir açık hava heykel sergisi açan Kapoor, sanat kurumlarının koleksiyonlarına dahil ettikleri eserleri daha iyi anlamak için çağdaş kültürün gerçekte neye benzediğini araştırmaları gerektiğini söyledi.


Kapoor, konuyla ilgili The Guardian’a şu açıklamalarda bulundu:

“Benim gibi sanatçılar, dünyanın neresinden olursa olsunlar, sanat konusunda tokenizm’in daha fazla etkin olmasını istemiyor. Düzgün bir şekilde eserleri koleksiyonunuza dahil edin veya etmeyin, her ikisi de kabul edilebilir. Müzeler benim onaylamadığım ama kendi politikalarına uyan sanat eserlerine para ödüyor. Bu bir şeyleri değiştirmek için oldukça zor bir durum. Ama ne zaman kolaydı ki? Müzelerin yapması gereken birçok şey var. Büyük tarih müzeleri de koleksiyonları ve onların ardındaki efsaneleri hatırlamak zorunda.”

Öte taraftan sanatçının yeni kişisel sergisi “Anish Kapoor at Houghton Hall”un bu yılın ilk yarısında sanatseverlerle buluşması planlanıyordu. Salgın nedeniyle açılışı geciken sergi, sanatçının 24 heykel, bir çizim serisi ve çeşitli küçük ölçekli işlerini bir araya getiriyor. “Anish Kapoor at Houghton Hall”, Kapoor’un Birleşik Krallık’ta gerçekleştirdiği en büyük açık hava sergisi olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

​Kaynak: https://www.artsy.net/news/artsy-editorial-anish-kapoor-called-museums-tokenism-diversity-efforts

0
1439
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage