26 NİSAN, SALI, 2022

Anish Kapoor, “Anish Kapoor in Venice” Sergisiyle Venedik Sanat Bienali’nde

“The Milk of Dreams” temasıyla 59’uncu kez gerçekleştirilen Venedik Sanat Bienali’nde Anish Kapoor, “Anish Kapoor in Venice” başlıklı sergisiyle Gallerie dell’Accademia ve Palazzo Manfrin’de sanatseverlerle buluşuyor.

Anish Kapoor’un “Anish Kapoor in Venice” başlıklı iki bölümden oluşan kişisel sergisi, daha önce hiç görülmemiş parçalar içeren retrospektif öğeleri ve hassas Vantablack heykelleri ile dağınık kan kırmızısı yerleştirmeleri bir araya getiriyor. Sergide yaklaşık 60 eser yer alıyor. Gallerie dell’Accademia’da ilk kez bir İngiliz sanatçı büyük bir sergiyle onurlandırıldı. Sergi aynı zamanda Anish Kapoor Vakfı’nın uzun yıllardır boş duran 18. yüzyıldan kalma Palazzo Manfrin’i yakın zamanda satın almasını da kutluyor.

Anish Kapoor şunları söyledi: “Venedik’teki Gallerie dell’Accademia’daki koleksiyonlara katılmak için davet edilmek büyük bir onur, belki de dünyanın herhangi bir yerindeki en iyi klasik resim koleksiyonlarından biri. Tüm sanatlar daha önce olanlarla bağlantılı olmalıdır. Accademia harika bir meydan okuma sunuyor. Accademia harika ve harika bir meydan okuma sunuyor. Venedik’e, mimarisine ve çağdaş sanatlara desteğine derin bir bağlılık hissediyorum.”

“Anish Kapoor in Venice” sergisi, izleyicileri Gallerie dell’Accademia ve Palazzo Manfrin’in tarihi mimarisine karşı, sanatçının kariyerindeki önemli anlarda bir yolculuğa çıkarıyor. Kapoor’un yapıtlarının sürükleyici ölçeği ve içsel doğası, galeri alanlarını yeni alanlara doğru genişletiyor.

Galleria Continua, Galleria Massimo Minini, Galerie Kamel Mennour, Kukje Gallery, Regen Projects ve SCAI The Bathhouse’un desteği, Anish Kapoor Studio ve Lisson Gallery iş birliği ile düzenlenen “Anish Kapoor in Venice” sergisi LG OLED tarafından destekleniyor.

Kaynak: designboom

Künye:
1.  “Anish Kapoor in Venice”, image © designboom
2. Anish Kapoor, Shooting into the Corner, 2008-2009, image © David Levene
3. Anish Kapoor, Shooting into the Corner, 2008-2009, image © designboom
4. Anish Kapoor, Pregnant White Within Me, 2022, image © designboom
5. Anish Kapoor, Mount Moriah at the Gate of the Ghetto, 2022, image © David Levene
6. Anish Kapoor, Destierro, 2017, image © David Levene
​7. Anish Kapoor, Portrait of Pink triptych, 2019, image © Attilio Maranzano

0
2812
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage