11 EYLÜL, CUMA, 2020

Andy Warhol’un Chelsea Girls’ünü Yeniden Keşfedin

Andy Warhol’un Chelsea Girls’ü The Warhol Museum ve Animal Crossing iş birliğiyle 7/24 izlenebilecek bir hâlde izleyiciye sunuldu. Animal Crossing, karantina sürecinin başlarında günlük hayatımızın bir parçası olan yaratıcı simülasyon oyunlarının başlıcalarından biri hâline geldi. Oyun, daha sonraki altı ay içerisinde hızla gelişti ve sanal sanat gösterileri, moda kıyafetleri ve hatta IRL siyasi protestoları gibi birçok konuda insanlara ilham verdi.

Dün Twitter hesabında Jake Fogelnest, simülasyonlardan oluşan oyunda kendisine ait bir Andy Warhol gösterim odasını takipçileriyle paylaştı. Oyuncular, Pittsburgh'daki The Warhol Museum ile birlikte yapılan bir adada, Warhol'un 1966 tarihli deneysel filmi Chelsea Girls'ün 7/24 oynadığı bir adayı ziyaret edebilir hâle geldiler. Warhol'un orijinal çalışması gibi bölünmüş bir ekrana sahip olan kurulumla ilgili açıklamalarda bulunan Jake Fogelnest, "İki adet 16mm projektör kullanıyoruz ve uygun makara düzeni ile ses sistemine sahibiz,” değerlendirmesinde bulundu.

Bu özel çalışmanın AC versiyonunun orijinaliyle nasıl karşılaştırıldığı belirsiz olsa da, Chelsea Girls seks, uyuşturucu ve dramdan oluşan klasik bir Warholian koktely olarak ön plana çıkıyor ve sanatçının ticari açıdan başarılı ilk filmini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Warhol tarafından gerçekleştirilen çalışmanın Nico, International Velvet, Eric Emerson, Brigid Berlin, Mario Montez, Ondine, Gerard Malanga, Susan Bottomly ve Ingrid Superstar'dan meydana gelen 22 farklı 33 dakikalık makara ve görüntüye sahip olduğu da belirtiliyor.

Jake Fogelnest’in konuyla ilgili açıklamalarına ve Twitter hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

​Kaynak: Dazed

0
1233
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage