29 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2020

Andy Warhol Vakfı’ndan Sanat Organizasyonlarına Büyük Destek

New York merkezli sanat kurumu Andy Warhol Vakfı, bu yıl Amerika’daki 23 eyaletten 27 sanat organizasyonuna maddi yardımda bulunacak. Toplam değeri 4 milyon doları bulacak olan yardım, zor günler geçiren sanat endüstrisini canlandırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. Yardım ile birlikte sergi, küratöryal araştırma ve diğer sanat programları desteklenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Andy Warhol Vakfı program direktörü Rachel Bers şu ifadeleri kullanıyor:

“Bir ulus ve toplum olarak oldukça zor günlerden geçiyoruz. Bu tür krizler karşısında birlikte hareket etmek, birbirimizi desteklemek zorundayız. Bu doğrultuda hareket eden Andy Warhol Vakfı da sanat dünyasının dünü, bugünü ve geleceğini korumak adına böyle bir projeye hayat verdi.”

Bu yıl başlayacak ve 2 yıl sürecek bağış ve yardım kampanyası süreci boyunca birçok farklı türden proje desteklenecek. Bu çalışmalar doğtultusunda ilk olarak Black Lunch Table in Chicago ve Tri-Star Arts in Nashville projelerine maddi destek sunulacak. Yardım programı dâhilinde daha sonra aralarında El Museo del Barrio in New York, the Museum of Contemporary Art Chicago, the Colby College Museum of Art in Maine, and the Columbus Museum in Georgia’nın da olduğu 15 müzeye katkı verilecek. Bu çalışmalarla birlikte ekonomik olarak zor günler geçiren müze ve galerilerin yükünün hafifletilmesi sağlanacak.

​Andy Warhol Vakfı’nın desteklediği çalışmalar içerisinde çeşitli küratöryal araştırma projeleri de yer alıyor. Bu açıdan the Baltimore Museum of Art in Maryland’dan Jessica Bell Brown’ın ve the Mississippi Museum of Art’tan Ryan Dennis’in çalışmaları programa dâhil ediliyor. Bu süreçte küratöryal araştırmacılara ise toplamda 142 bin dolarlık bir destek verilecek.

0
1212
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage