08 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2019

Amélie’nin Yönetmeninden Yapım Sürecini Anlatan Mockumentary

2001 yapımı romantik komedi Amélie’nin yönetmeni Jean-Pierre Jeunet, filmin üretim sürecinin anlatıldığı bir “mockumentary” çekmeyi planladığını açıkladı. Jeunet IndieWire’a verdiği röportajda: “Şu an Amélie’yi çekmem ile ilgili fake bir belgesel yazıyorum, Peter Jackson’ın sinemaya nasıl başladığını anlattığı Forgotton Silver filmi gibi. Umarım ki ahmaklık üzerine, çok komik ve yapması ucuz bir film olacak.” açıklamasını yaptı.

Filmin bir televizyon dizisine uyarlanması isteklerine karşı bunun kötü bir düşünce olduğunu belirten yönetmen: “Aynı aktris oynayamayacak, elimizde aynı bütçe de yok ve Paris’te çekim yapmak artık çok zor. Her yerde inşaat alanları var, Paris artık çirkin bir yer. Yani herhangi bir devam filmi ya da dizi yapmak istemiyorum, sadece her dökümanın paylaşıldığı sahte bir belgesel çekmek istiyorum.” dedi.

Ayrıca bir bilim kurgu animasyonu fikri olduğunu belirten Jeunet, Mr. Hublot ile Oscar kazanan Laurent Witz ile çalışacak. Projenin detayları ise henüz açıklanmadı. 

0
2377
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage