30 HAZİRAN, SALI, 2020

Alison Brie BoJack Horseman’da Vietnamlı Bir Karaktere Ses Verdiği İçin Özür Diledi

Alison Brie, Netflix animasyon dizisi BoJack Horseman’da Amerikan-Vietnamlı bir karakter olan Diane Nguyen’i seslendirdiği için “gerçekten üzgün” olduğunu söyledi. Brie, Hank Azaria, Mike Henry ve Kristen Bell’in ardından diğer etnisiteden karakterleri seslendirdiği için bu konuda özür dileyen son kişi oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Instagram hesabından açıklama yapan Alison Brie, “Keşke Netflix serisi BoJack Horseman’da Amerikan-Vietnamlı bir karakteri seslendirmeseydim.” ifadelerini kullandı.

“Şimdi daha iyi anlıyorum ki başka etnisiteden karakterler o kökten kişilerce seslendirilmeli. Biz, saygılı bir şekilde Amerikan-Vietnamlı kişileri temsil etme şansını harcadık ve bunun için gerçekten üzgünüm.”

Bu davranışından dolayı özür dileyen 37 yaşındaki Brie, son dönemdeki olaylardan çok şey öğrendiğini ifade ediyor ve sözlerine şu cümlelerle son veriyor: “Daha önce animasyon şovlarında farklı etnisiteden insanları seslendirmekten vazgeçenleri alkışlıyorum. Onlardan çok şey öğrendim.”

​Brie’nin açıklamalarının ardından BoJack Horseman’ın yaratıcısından da bir açıklama geldi. Raphael Bob-Waksberg, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından seri sırasında ne gibi hatalar yaptığını daha iyi anladığını ve bunu gidermek için elinden geleni yapacağını ifade etti. Hatalarını görmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Bob-Waksberg, ilerleyen süreçte bu konuda çok daha somut ve doğru adımlar atacaklarını da sözlerine ekledi.

0
3487
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage