28 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2016

Abramović Çocuğun Kariyeri İçin Felaket Olacağını Söyledi

Ünlü performans sanatçısı Marina Abramović geçtiğimiz günlerde Alman Tagesspiegel gazetesiyle yaptığı röportajında hayatı boyunca üç kez çocuk aldırdığını ve eğer çocuğu olsaydı bunun çalışmaları için bir felaket olacağını açıkladı!

İnsan bedeninde sınırlı bir enerji olduğunu ve anne olduktan sonra bu enerjinin bölündüğünü savunan sanatçı; sanat dünyasında erkeklerin kadınlardan daha önde olmasının sebebini çocuk sahibi olmaya bağlıyor.

Özel hayatında eserlerine kıyasla daha geleneksel olduğunu söylese de, röportajda bir eş ve çocuk sahibi olmadığı için kendini tamamen özgür hissettiğini belirtiyor. Sanatçının 40 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği performansları ise tutku, disiplin ve iradeyle şekilleniyor.

0
5384
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage