19 NİSAN, PAZARTESİ, 2021

74. Cannes Film Festivali’nin Açılışı Leos Carax’ın “Annette” Filmi ile Yapılacak

Bu yıl 74’üncüsü gerçekleşecek Cannes Film Festivali’nin açılışı Leos Carax’ın başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard’ın yer aldığı romantik müzikal filmi Annette ile 6 Temmuz’da yapılacak.

74. Cannes Film Festivali 6-17 Temmuz'da fiziksel bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçen yıl koronavirüs ile dijital ortama taşınması sebebiyle pek çok ana başlık ertelenmişti. Bu yıl tarih de başta olmak üzere festival ile bilgiler sürekli güncelleniyor.

Holy MotorsPola XThe Lovers on the Bridge gibi kült filmlerin yönetmeni Carax’ın ilk İngilizce filmi olacak Annette, festivalle eş zamanlı olarak Fransa’da da vizyona girecek. Ayrıca Carax, dokuz yıl aradan sonra festivalde Altın Palmiye için de yarışacak.

Los Angeles’ta geçen Annette, stand-up komedyeni Henry ve uluslararası üne sahip opera sanatçısı Ann'in, mükemmel bir çift portresi çizen ikilinin, hayatlarının sıra dışı bir kadere sahip gizemli bir kız olan ilk çocukları Annette'in doğumu ile değişmesini konu alıyor. Filmde Driver ve Cotillard'a Simon Helberg eşlik edecek. 

Filmin orijinal müzikleri Ron ve Russell Mael tarafından 1971 yılında kurulan art-rock band Sparks tarafından hazırlandı. Filmin yapımcılığını Charles Gillibert, Paul-Dominique Vacharasinthu, Adam Driver, Amazon Studios, Arte ve Canal Plus üstlendi. Uluslararası alanda film Kinology; Amerika ve Kanada hakları ise Amazon Studios tarafından temsil ediliyor.

Cannes Film Festivali başkanı Pierre Lescure, “Leos Carax’ın her filmi bir olaydır. Bu film de vaatlerini yerine getiriyor. Annette, sinema, müzik ve kültür severler için geçtiğimiz yıldan beri özlem duyduğumuz bir hediye” ifadelerinde bulundu.

Cannes Film Festivali Şefi Thierry Frémaux ise açıklamasında, “Filmlerin ihtişamını ortaya koyan Palais des festivals'de sinema ve beyazperdeyle daha güzel bir buluşma hayal edemezdik.” sözlerine ek olarak, “Carax'ın sineması, sinemanın modernliğinin ve sonsuzluğunun sırrını yaratan güçlü jestlerin, gizemli simyaların bir ifadesidir.” dedi.

Kaynak: VarietyDeadline

https://www.youtube.com/watch?v=068aFF8fOIA

0
1410
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage