27 KASIM, PAZARTESİ, 2023

2023 Booker Ödülü Kazananı Paul Lynch Oldu

İngilizce yazılmış ve Britanya ya da İrlanda’da yayımlanmış kurgu eserlere verilen Booker Ödülü (The Booker Prize)’nün bu yılki kazananı Prophet Song kitabıyla Paul Lynch oldu.

24 Ağustos 2023 yılında Oneworld tarafından yayımlanan Lynch’in beşinci romanı Prophet Song, zalim bir hükümetin pençesindeki İrlanda'yı incelikli ve dehşet verici bir şekilde anlatmayı başarıyor. Prophet Song, giderek otoriter yönetime doğru kayan distopik İrlanda'da bir kadının ailesini kurtarma çabalarını konu alıyor.

Jüri başkanı Esi Edugyan’ın romana dair açıklamasında şu sözler yer aldı: “Romanın en başından itibaren Lynch'in güçlü bir şekilde inşa ettiği dünyasının klostrofobisine kapıldığımız ve bu korkunun peşimizi bırakmadığını, o huzursuzluğu hissettik. Lynch, tanık olunması hayret verici bir dil becerisi sergiliyor. Bir şair gibi içgüdüsel okuma deneyimi yaratmak için tekrarları ve yinelenen motifleri kullanıyor. Bu, dokunaklı hikâye anlatımının, kuvvetli ve cesur oluşunun başarısıdır. Prophet Song, içinde bulunduğumuz zamanın sosyal ve politik kaygılarını büyük bir canlılıkla yansıtıyor. Okurlar bu romanın etkilerini kolay kolay unutamayacaklar.”

Kaynak: The Booker Prize

0
5033
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage