28 EYLÜL, PAZARTESİ, 2020

2020'de Yaşanan Krizleri Öne Çıkaran Gerçeküstü Bir Kısa Film

Nicolas Lichtle’ın à la fin… başlıklı kısa filmi, 2020'de hâlâ içerisinde bulunduğumuz krizleri alışılmadık derecede ruhani bir biçimde tasvir eden özel bir çalışma. Bu oldukça değerli animasyon, tüm gezegeni kasıp kavuran orman yangınlarından teknolojinin sonsuz dikkat dağıtıcı yanlarına kadar birçok meseleyi gündeme getiriyor. Lichtle ise kısa filmiyle ilgili olarak “Tüm yaşananlar şiirsel, absürt ve bazen gerçeküstücü sahnelerle dolu anlardan meydana geliyor ve samimi, içten ve şaşırtıcı küçük bir diziye dönüşüyor,” açıklamasında bulunuyor.

Kısa filmdeki isimsiz karakterlerin birçoğunun yüzleri bir bitki, dijital cihaz veya kumaş maske tarafından gizleniyor ve bu karakterler eleştirdikleri sistemin kendilerine verdikleri görevleri üstleniyor: Biri dezenfektanla etrafı ıslatırken yakınlardaki mütevazı bir adam koşu bandında yürüyor, bovling topu kafalı bir figür bir megafonun içinden etrafa bağırıyor ve iki kadın, alevler içindeki uzak bir noktaya mutlu bir şekilde el sallıyor.

Paris’te çalışmalarını sürdüren Lichtle’in koleksiyonunda yer alan çalışmalar sanatçının internet sitesi üzerinden görülebilir.

​Kaynak: Colossal

https://vimeo.com/430002571

0
1248
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage