15 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2019

2019 Cannes Film Festivali Başladı!

Cannes Film Festivali’nin 72. edisyonu açılış töreni dün akşam Grand Théâtre Lumière’de yapıldı. Gecenin açılışını Charlotte Gainsbourg ve Javier Bardem gerçekleştirdi.

Gecenin sunuculuğunu Edouard Baer üstlenirken, sunuma Aurélien Noel akordeonu ile eşlik etti. Baer konuşmasında bu edisyonun “birlikte deneyimlemek” amacı çerçevesinde oluşturulduğunu, sinemanın insan sıcaklığı ve kolektif çalışmayla oluşturulduğunu belirtti. Gecede Belçikalı müzisyen Angelé piyanonun başında Michel Lengrand bestesi Sans toi şarkısını seslendirdi.

Yarışma jürisi başkanı Alejandro Gonzalez Iñárritu’nun kariyerinden montajların gösterilmesinden önce Kelly Reichardt, Elle Fanning, Maimouna N’Diaye, Alice Rohrwacher, Enki Bilal, Robin Campillo, Yorgos Lanthimos ve Paweł Pawlikowski’den oluşan jüri üyeleri sahneye davet edildi. Jüriyi temsilen Iñárritu, toplumsal tecrübede filmin önemi, filmde bağlılık ile tutku ve jüri olma heyecanı üzerine bir konuşma yaptı.

Festivalin açılışı bu yıl yarışmaya geri dönen Jim Jarmusch’un The Dead Don’t Die filmi ile yapıldı. Filmin gösterimine filmin oyuncu kadrosunda yer alan Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Selena Gomez, Sara Driver ve Luka Sabbat katıldı. 

0
1234
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage