06 MART, PAZARTESİ, 2017

Yeni Seslere, Yeni Ufuklara Doğru

İlhan Erşahin, Mercan Dede, Hüsnü Şenlendirici gibi bugün ünlü olan birçok ismi müzik endüstrisine Doublemoon aracılığıyla tanıtan Pozitif’in müzik kulübü Babylon, son günlerde genç yeteneklere ağırlık vermesiyle dikkat çekiyor. O günlerde şimdinin kült isimlerinin de ilk defa sahne aldığı, şehrin müzik ve eğlence hayatına yön veren Babylon,  birçok genç isme sahnesini açmaya devam ediyor. 

Yeni Seslere, Yeni Ufuklara Doğru

Babylon  günümüzde Cihan Mürtezaoğlu, Kalben, Karsu, Palmiyeler, Ponza, Deniz Tekin, Can Kazaz, Nilipek. gibi genç müzisyenlerin ve grupların dinleyici kitlesiyle buluşabildiği ve Babylon müdavimlerine ulaşabildiği güçlü bir platform konumunda. Bu sezonu “Yeni seslere, yeni renklere açılıyoruz” sloganıyla açan mekân; mart ayında da yine genç, yerel müzisyenlere ve müzik gruplarına programında yer vermeye devam ediyor. 

Bu gruplardan biri Beterin Beteri Var adlı yeni albümünün ilk konseriyle 1 Mart Çarşamba günü Babylon’da sahne alan Eskiz. Son dönemin ruh halini rock’n roll eşliğinde psikedelik elementleri garage ile harmanlayarak anlatan Eskiz, gitar ve vokalde Deniz Ağan, davulda Uygar Çetiner ve basgitarda Can Tunaboylu’dan oluşuyor.

Babylon’da bir sonraki gün, 2 Mart Perşembe günü aynı akşam arka arkaya yerel alternatif müzik sahnesinin iki ismi sahne aldı. İlk önce internette yayımlanan kayıtlarıyla kendine has bir dinleyici kitlesi oluşturan Nilipek., müzikseverlere akustik pop'tan alternatif rock'a geniş bir yelpazede seslendi. Nilipek.’in ardından son yıllarda Türkçe müzik sahnesinde yayımlanan birçok albümün düzenlemelerini ve prodüktörlüğünü üstlenen Can Güngör, Babylon’da müzikseverlerle buluştu. 

9 Mart Perşembe günü ise yine bir başka alternatif müzik deneyiminde, dinamik performanslarıyla tanınan ve Eski Dostum Tankla Gelmiş albümüyle dikkat çeken Adamlar, Babylon sahnesinde olacak. Vokal ve gitarda Tolga Akdoğan, elektrik gitarda Emre Malikler, basgitarda Can Aydemir ve davulda Berkan Tilavel’den oluşan Adamlar, pek çok janrı Türkçe sözlerle bir araya getirerek kompakt bir müzik deneyimi sunuyor.

Değişik yerel sesleri ve türleri sahnesinde ağırlayan Babylon’da, 14 Mart Salı akşamı yorumcu, besteci, söz yazarı ve gitarist, güçlü yorumunu Retro pop ekseninde dinlediğimiz, Gökçe Kılınçer sahne alıyor. Aşk Beni Bulunca ile ismini geniş kitlelere duyuran, ilk solo albümü Kalbimde İzi Var’da kendi şarkılarının yanı sıra klasikleşmiş beş cover’a yer veren Gökçe Kılınçer özgün sesiyle Babylon’da olacak.

Müziğin sahnesinde ve mutfağında yer alan, birçok türü kendi bestelerinde sentezleyen, akustik enstrümanların eşlik ettiği yumuşak sesi ve kendine has düzenlemeleriyle öne çıkan Can Kazaz, yeni albümünün ilk konseriyle 29 Mart Çarşamba akşamı Babylon’da. Tuşlu çalgılar, gitar, bağlama, mandolin, melodika, perküsyon ve daha birçok enstrümanı ustalıkla kullanan Can Kazaz, kendi jenerasyonunun en dikkat çeken isimleri arasında sayılıyor.

Mart ayında her zaman olduğu gibi değişik tarzdaki yerel sanatçıları ve bundan daha da fazlasını sahnesinde ağırlayacak olan Babylon müzik kulübü, gelecekte de yerel müzisyenlerin sesini duyurabilmesindeki öncü rolünü sürdürecek.

0
4065
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage