19 EYLÜL, SALI, 2017

Sezonun Heyecanlandıran Tiyatro Oyunları

Yeni sezonla birlikte birçok tiyatro prodüksiyonunu yaz boyunca sürdürdüğü prova süreçlerini tamamlamak üzere. Bazıları henüz provadayken çoğunun prömiyer tarihleri belli oldu bile. Geçtiğimiz sezon büyük ses getirmiş, beğeni toplamış veya daha önce hiç görmediğimiz yepyeni çalışmalarla karşımıza çıkan toplulukların, sezondaki tiyatro oyunlarını ve prömiyer tarihlerini not almanızı öneririz.

Sezonun Heyecanlandıran Tiyatro Oyunları

28 Eylül

III. Richard

20:30 / Kumbaracı50

William Shakespeare’in kendinde her şeyi mübah gören eze çiğneye, kanata kanırta en tepeye yükselen krallarından III.Richard’ın hikâyesini anlattığı oyunu III. Richard, henüz görmeyenler için yeniden tiyatro sahnesinde. Yiğit Sertdemir’in rejisörlüğünde sahnelenecek oyun 28 Eylül günü prömiyer yapacak. Burakhan Yılmaz, Cemre Gümeli, Ceren Sevinç,
Deniz Gürzümar, Eren Demirbaş, Erkan Baylav, Feride Çetin, Tolga Bayraklı, Yeşim Sarı ve Yiğit Sertdemir’in oyuncu kadrosunda olduğu oyun Kumbaracı50 sahnesinde izlenebilecek. Oyunun dekor tasarımını Cem Yılmazer, kostüm tasarımını Candan Seda Balaban ve müzik tasarımını ise Burak Çöllü üstleniyor.

4 Ekim

Fırtına

20:30 / Moda Sahnesi

Moda Sahnesi 2017-2018 sezonunu William Shakespeare’in Fırtına oyunuyla açacak. Kemal Aydoğan’ın rejisörlüğünde 4 Ekim günü prömiyer yapacak oyunun, oyuncu kadrosunda Hüseyin Avni Danyal, Mehmet Esen, Mürsel Yaylı, Gürsu Gür, Zeynep Tuğçe Bayat, Selen Şeşen, Münircan Cindoruk, Yaşar Bayram Gül, İnanç Koçak, Kaan Songün ve Ertürk Erkek yer alıyor. Berkay Yiğitaslan’ın müziklerini, Bengi Günay’ın sahne tasarımını, İrfan Vanlı’nın ise ışık tasarımını üstlendiği oyun şimdiden merak konusu.

4 Ekim

Otomatik Portakal

20:30 / Küçük Salon

Anthony Burges’in aynı adlı romanından Emre Tandoğan tarafından uyarlanan ve rejisörlüğü yapılan Otomatik Portakal’da Emir Özden, Efe Akercan ve Güneş Seven rol alıyor. Oyunda Emre Tandoğan’ın boşluk algısı içinde, üç gencin sıkışmaktan doğan kabuslarına giriyoruz. Korkunç deneyimlerin seyri ile ne kadar daha devam edebileceğimiz ise yine bir dönüş, yuvarlanma, kendi etrafında sürükleniyor. Oyunun ışık tasarımını Enrico Zeber üstlenirken kostüm tasarımını ise Elif Arman gerçekleştiriyor.

5 Ekim

Çirkin

20:30 / DasDas

Marius von Mayenburg’un kara komedisi Çirkin insan bedeninin bir nesneye dönüştüğü, güzellik kavramının sosyal bir takıntı halini aldığı ve her şeyin satılık olduğu vahşi modern dünyadan sesleniyor. Bu dünyada yolunu kaybeden bireyi absürt bir bakış açısıyla ele alan oyun, kimlik konusuna ironik ve bir o kadar seyirlik bir yorum getiriyor. İbrahim Selim’in rejisörlüğünü yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Edip Tepeli, Gizem Erdem, Ali Yoğurtçuoğlu ve Volkan Yosunlu yer alıyor. Oyunun ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, dekor tasarımını Özüdoğru Cici, kostüm tasarımını ise Funda Çebi üstleniyor.

5 Ekim

Woyzeck

20:30 / Oyun Atölyesi

Oyun Atölyesi yeni tiyatro sezonunda Alman yazar Georg Büchner’in Woyzeck adlı eserini sahneleyecek. Muharrem Özcan’ın rejisörlüğünde sahneye konulan Woyzeck, 5 Ekim’de Prömiyer yapacak. Oyunun oyuncu kadrosunda ise Emre Yetim, Hazal İspirli, Aydın Şentürk, Sefa Tantoğlu, Ayça Koptur, Sinan Arslan, Yiğit Çakır ve Dilara Topuklular yer alıyor. Oyunun sahne tasarımını Özlem Karabay, müziklerini Çağrı Beklen ve ışık tasarımını Kemal Yiğitcan üstleniyor.

Woyzeck din, bilim ve ordu gibi otoriteler tarafından psikolojik ve fiziksel işkencelerle kuşatılmış bir karakterdir. Onu hayata bağlayan tek şey sevgilisi Marie’dir. Oyun Onun uğruna yaptığı fedakarlıklar ile yaşadığı bataklıktan sıyrılmasını konu alır. Woyzeck doğa ve otoriteler arasında sıkışan bireyin çaresizce çırpınışının yansıması olarak karşımıza çıkıyor.

5 Ekim

Ayışığında Gökkuşağı

20:30 / GalataPerform

GalataPerform’un bu sene 4 Ekim- 8 Ekim arasında altıncısını gerçekleştireceği Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’yle başlayan sezonu yeni yazarların ve yönetmenlerin yer alacağı proje ve oyunlarla devam edecek. Serdar Kurt’un yazdığı Ayışığında Gökkuşağı adlı oyun Yeşim Özsoy’un rejisörlüğünde 5 Ekim günü prömiyer yapacak. Mert Can Sevimli, Oğuz Öztekin ve Ayşe Lebriz Berkem’in oynadığı Ayışığında Gökkuşağı adlı oyun aynı gün içerisinde doğum günü, mezuniyet ve evlilik gibi üç kutlamayı konu alıyor. 

13 Ekim

Filifu’nun İntikamı (Bir Tardieu Şeysi)

20:30 / Kumbaracı50

Jean Tardieu’nün kısa oyunlarından hareketle oyunlaştırılan ve Yiğit Sertdemir’in rejisörlüğünde gerçekleşecek olan Filifu’nun İntikamı’nda; Burakhan Yılmaz, Ceyda Akel, Dilan Parlak, Gülhan Kadim, Ladin Avşar, Meriç Rakalar, Mert Asker, Onur Kahraman, Özge Emeç yer alıyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Candan Seda Balaban, müziklerini Onur Kahraman, hareket düzenini ise Senem Oluz üstleniyor.

16 Ekim

Tac’ın Nöbetçileri

20:30 / Baba Sahne

Geçen sezon İstila oyunu ile oldukça beğeni toplayn B-Planı bu sezon ise Rajiv Joseph’in yazdığı Tac’ın Nöbetçileri adlı oyunla karşımızda. Sami Berat Marçalı’nın rejisörlüğünde sahnelecek olan oyun dünyanın yedi harikasından biri olmuş Tac Mahal üzerinden güzellik kavramını tartışırken, inanç ve kanunların onu nasıl yok edebileceğini inceliyor. Kaya Akkaya ve Murat Eken’in oyuncu kadrosunda olduğu Tac’ın Nöbetçileri, 16 Ekim günü Baba Sahne’de prömiyerini gerçekleştirecek. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Marta Montevecchi, ışık tasarımını ise Alev Topal üstleniyor.

31 Ekim

İntiharın Genel Provası

20:30 / Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in eseri olan İntiharın Genel Provası, Emrah Eren'in rejisötlüğünde Tiyatro Adam prodüksiyonu olarak sahneye konulacak. Prömiyeri 31 Ekim'de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek olan oyunda Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik ve Selen Öztürk yer alıyor. Oyun, zamanın kıyısında duran insana dair söylenmiş ne varsa hepsini içeriyor; sevgi, öfke, kin, nefret, hırs vs… İntihar eden bir adamın açmazında, Yugoslavya’nın parçalanma süreci ve bu parçalanmadan geriye kalan acıları, çaresizlikleri ve çözümsüzlükleri anlatılıyor. Barış Dinçel'in dekor ve kostümlerini hazırlayacağı oyun seyirciyi gizemli hikâyesiyle bir labirentin ortasına bırakıyor. 

1 Kasım

Dünyanın En Güzel Arabistanı

20:30 / Kumbaracı50

İkinci Yeni'nin üç büyük şairinden biri ve Cumhuriyet sonrası Türkçe şiirin öncülerinden Turgut Uyar'ın başyapıtı Dünyanın En Güzel Arabistanı, Mirza Metin'in rejisörlüğünde sahneye koyuluyor. Ekip Tiyatrosu’nun gerçekleştirdiği ve Cem Uslu'nun oynadığı oyun 1 Kasım Çarşamba akşamı kumbaracı50'de prömiyerini gerçekleştirecek.

Provada*

Kızgın Damdaki Kedi

- / Yakında

Mam'art Tiyatro geçen sezon Nereye Gitti Bütün Çiçekler oyununun ardından yeni sezonda Tenesse Williams’ın Kızgın Damdaki Kedi oyunuyla karşımıza çıkıyor. Rejisörlüğünü Serkan Salihoğlu’nun üstlendiği oyunun oyuncu kadrosunda; Ayten Uncuoğlu, Sezin Akbaşoğlulları, Tuğrul Tülek, Ünal Silver, Bennur Duyucu ve Ömür Kayakıyılmaz yer alıyor. Pulitzer ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü’nü almış olan Kızgın Damdaki Kedi; büyük arazi sahibi, zengin bir Amerikan ailesi içindeki gizlenmiş, saklı kalmış birtakım gerçeklerin ortaya dökülmesiyle yaşanan çatışmaların anlatıldığı psikolojik-gerçekçi bir oyun.

Provada* 

Hayvan Çiftliği

- / Kumbaracı50

Altıdan Sonra Tiyatro ve D22 ortak yapımı olarak sahnelenecek Hayvan Çiftliği, 29 Ekim günü prömiyer yapacak. George Orwell’ın ürettiklerini çalan, onlara işkence eden, yetmezmiş gibi öldüren insanoğluna başkaldıran çiftik hayvanlarını anlattığı romanından Peter Wall’un oyunlaştırdığı Hayvan Çiftliği sayısız kez sahneye ve sinemaya uyarlandı. Yiğit Sertdemir’in rejisörlüğünde sahneye konulan oyun Kumbaracı50 sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Berkay Ateş, Burçin Yel, Buse Kara, Can Kulan, Doğaç Yıldız, Ece Yaşar, Gamze Güzel, İsmail Sağır, İpek Büyükakın, Merve Yiğit, Murat Kapu, Pelinsu Karayel, Serkan Rutkay Ayıköz, Tanıl Yöntem ve Zehra Bilgin’in oyuncu kadrosunda olduğu oyunun dekor tasarımını Cem Yılmazer, kostüm tasarımını Candan Seda Balaban ve müzik tasarımını ise Burak Çöllü üstleniyor.

Aralık 

Kürklü Venüs

- / Yolcu Tiyatro

Geçen sezonunda Joko’nun Doğum Günü oyunu ile 13 ödül alan Yolcu Tiyatro yeni tiyatro sezonunda Kürklü Venüs adlı oyunu sahneleyecek. David İves’in yazdığı Kürklü Venüs oyununun rejisörlüğünü Ersin Umut Güler üstlenirken oyuncu kadrosunda ise; Ersin Umut Güler ve Pervin Bağdat yer alıyor. Oyun, Leopold von sacher-Masoch’un Kürklü Venüs adlı kitabını sahneye uyarlamak isteyen bir yönetmen ve başrol için oyuncu seçmelerine gelen bir oyuncu arasındaki kadın erkek ilişkisini konu alıyor. Oyunun aralık ayının ilk haftası prömiyer yapması bekleniyor.

0
19914
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage