29 KASIM, ÇARŞAMBA, 2017

29 Kasım- 3 Aralık Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Yoğun geçen tiyatro, müzik ve film festivallerinin ardından tüm performanslar kendi seyrinde hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta bol ödüllü filmleri ve ses getiren tiyatro oyunlarını izlemek için harika bir fırsat olabilir. Haftanın öne çıkan etkinliklerine göz atarken ajandanıza not almanızı da öneririz. İyi Haftalar.

29 Kasım- 3 Aralık Haftalık Kültür Yaşam Dozu

29 Kasım

Michelle Gurevich (Chinawoman)

21:30 / Konser / Babylon

Michelle Gurevich ya da bilinen adıyla Chinawoman, 29 Kasım Çarşamba akşamı saat 21.30’da yeniden Babylon’a konuk oluyor. Ailesinin geniş Sovyetler ve 70’ler Avrupa müziği arşivinden beslenerek büyüyen Michelle Gurevich, ilk albümü Party Girl ile çıkış yakaladı.

​​Gurevich, Taksim Gezi Parkı protestoları sıralarında kaleme aldığı Kiss in Taksim Square adlı single’ı ile duyarlılığını müziğine taşıdı. Sanatçı, Leonard Cohen, Alla Pugacheva ve Tanita Tikaram gibi isimlerin müzikal tarzını Charles Aznavour, Zeki Müren ve Lucio Dalla'nın baladlarında buluşturuyor.

30 Kasım

Kızgın Damdaki Kedi

20:30 / Tiyatro / artısahne

Mam'art Tiyatro geçen sezon Nereye Gitti Bütün Çiçekler oyununun ardından yeni sezonda Tenesse Williams’ın Kızgın Damdaki Kedi oyunuyla karşımıza çıkıyor. Rejisörlüğünü Serkan Salihoğlu’nun üstlendiği oyunun kadrosunda; Ayten Uncuoğlu, Sezin Akbaşoğlulları, Tuğrul Tülek, Ünal Silver, Bennur Duyucu ve Ömür Kayakıyılmaz yer alıyor. Pulitzer ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü’nü almış olan Kızgın Damdaki Kedi; büyük arazi sahibi, zengin bir Amerikan ailesi içindeki gizlenmiş, saklı kalmış birtakım gerçeklerin ortaya dökülmesiyle yaşanan çatışmaların anlatıldığı psikolojik-gerçekçi bir oyun.

1 Aralık

Liars

22:00 / Konser / Salon İKSV

Pitchfork'un en iyi yeni albümler listesine giren ve farklı müzikal tarzları denemekten hiç çekinmeyen Liars yeni albümünün tanıtım turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Her yeni albümünde yepyeni bir enerjiyle ortaya çıkan Liars, heyecanlı ve ateşli havasıyla gencecik bir grup hissi verse de neredeyse yirmi yıldır çalışmalarına devam ediyor. Grup, ilk albümü They Threw Us All in a Trench and Stuck a Monument on Top’tan beri cesurca attığı adımlarla her zaman ilgiyle takip edildi. Şimdi uzun zamandır beklenen yeni albümü TFCF’nin turnesi kapsamında, tam yedi yıl sonra, yeniden 1 Aralık Cuma 22:00’da Salon’da olacak.

1 Aralık

Sarı Sıcak

Çeşitli Seanslar / Film / Çeşitli Salonlar

Yönetmenliğini Fikret Reyhan’ın yaptığı, başrollerini Aytaç Uşun ve Mehmet Özgür’ün paylaştığı, yılın bol ödüllü filmi Sarı Sıcak, 1 Aralık Cuma günü gösterime giriyor. Moskova, Malatya ve Red Tulin film festivallerinden En İyi Yönetmen ödülleriyle dönen, İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Film seçilen Sarı Sıcak, sanayileşmenin yok ettiği hayatları ve sarsıcı bir baba-oğul hikâyesi anlatıyor.

​​Artan endüstrileşmeyle birlikte fabrikaların arasında sıkışıp kalmış bir tarla. Büyük maddi sorunlarına rağmen geleneksel tarım yöntemlerinde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir aile. Oğul İbrahim ise kendisi için farklı bir geleceğin hayalini kurar. Baba Necip, uzun zaman önce sebze tarımı yapmak için Mersin’e göç etmiş ve giderek artan borç yüküne rağmen geleneksel tarım yöntemlerinde direterek kendini değişime tamamen kapatmıştır. Ailenin büyük oğlu Muhittin ise, yıllar içinde babası Necip’in baskıcı otoritesine boyun eğmiş ve kaderini kabullenmiştir. Film, üretim ilişkilerinin ve sermayenin el değişmesine paralel olarak bu değişimden etkilenen insanların hikâyelerini anlatıyor.

2 Aralık

Freiheit

15:00 / Film / İstanbul Modern

İstanbul Modern Sinema, 30 Kasım-10 Aralık 2017 tarihlerinde Almanya'dan Yepyeni Filmler seçkisiyle izleyicileri günümüz Alman sinemasının öne çıkan yapımlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Program bu yıl “Özgürlük!” başlığını taşıyor. Seçkideki filmler tarihin farklı dönemlerinden farklı hikâyelerle özgürlük temasına bağlanıyorlar.

​Programın başlığı, açılış filmi olan Freiheit’den (Özgürlük) geliyor. Yönetmenliğini Jan Speckenbach'ın üstlendiği film, bu yıl Locarno Festivali'nde Altın Aslan ödülü için yarışmıştı. Freiheit, hiçbir açıklama yapmadan eşini ve çocuklarını terk eden Nora'nın yeni bir hayat kurma çabasını konu alıyor. Beş yıl önce ilk filmi Die Vermissten ile Almanya'dan Yepyeni Filmler'in konuğu olan Jan Speckenbach, Freiheit 'ın 2 Aralık günü saat 15.00'da gerçekleşecek gösterimine katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplayacak.

2 Aralık

İntiharın Genel Provası

20:30 / Tiyatro / Caddebostan Kültür Merkezi

Eğlenceli, coşkulu tarzı ve yüksek performansıyla 11. sezonuna giren Tiyatroadam, sezonun ikinci yeni oyunu, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı Emrah Eren’n yönettiği İntiharın Genel Provası ile 2 Aralık’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde olacak.

​​Erdem Akakçe, Kadir Çermik ve Selen Öztürk gibi oyuncuların dâhil olduğu İntiharın Genel Provası adlı oyunun hikâyesi kısaca şöyledir; Tuna köprüsüne intihar etmek için çıkan bir mimar, atlamadan önce son kez sevgilisine telefon eder. Sevgilisi onu atlamaması için ikna etmeye çalışırken bir balıkçı gelir ve nehre atlamaması için yalvarır. Olaya bir de nehirden geçen geminin kaptanı dâhil olunca, işler karışık, acınacak derecede komik ve bir o kadar da garip bir hâl almaya başlar. 

3 Aralık

Yutmak

20:30 / Tiyatro / Zorlu PSM

Yutmak, kadın sorunlarını didaktikliğe kaçmadan, gülümseterek anlatıyor. Stef Smith’in yazdığı ve İbrahim Çiçek'in ilk rejisi olan Yutmak, 21. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Merve Dizdar’a Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü kazandırdı.

​“Ben genellikle dünyadaki en tuhaf insan olduğumu sanırdım, ama sonra dünyada o kadar çok insan var ki, kendini benim kadar tuhaf hisseden ve benimle aynı biçimde arızalı başka biri olabilir diye düşündüm. Onu hayal ettim ve onun da beni hayal ettiğini düşündüm. Sen eğer ordaysan bunu okuduğunu umut ediyorum, ve bilmelisin, işte ben de buradayım ve en az senin kadar tuhafım.” diyen 3 insanın hikâyesi…

0
3149
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage