24 OCAK, SALI, 2017

24-29 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Ocak ayının son haftasında gerçekleşecek olan sinema, tiyatro, müzik etkinliklerini derledik. Yeni tiyatro oyunlarının ve konserlerin olduğu listeye göz atabilirsiniz. Herkese iyi haftalar...

24-29 Ocak Haftalık Kültür Yaşam Dozu

24 Ocak

Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi

20:30/Tiyatro Oyunu/garajistanbul

İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk kez tiyatro severler ile buluşan biriken’in yeni oyunu Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi’de, Efecan Şenolsun, Can Kulan, Defne Halman ve Okan Urun rol alıyor. Oyunda gecenin kaotik ve sır dolu atmosferiyle yaşayan insanlar anlatılıyor. Tektosag kolektifinden Age Reform olarak tanıdığımız Berk Çakmakçı’nın müziklerini yaptığı oyunun ışıkları ise Nicholas Marie imzası taşıyor. 24 Ocak'ta garajistanbul'da gerçekleşecek oyunun biletleri biletix’te.

Enka Kültür Sanat Oyunları: İçerdekiler, Kundakçı, Hakkaride Bir Mevsim

20:30/Tiyatro Oyunu/ENKA İbrahim Betil Oditoryumu

29’uncu yılını dolduran Enka Kültür Sanat’ın Tiyatro Buluşmaları adıyla gerçekleştireceği ilk gösterimi, 24 Ocak’ta Semaver Kumpanya’nın İçerdekiler oyunu olacak. 25 Ocak Çarşamba günü Oyun Atölyesi’nin güçlü oyunu Kundakçı’nın gösterileceği mekânda, 26 Ocak’ta ise Ferit Edgü’nün aynı adlı eserinden tiyatroya uyarladığı o/Hakkâri'de Bir Mevsim oyun sahnelenecek. 24 Enka İbrahim Betil Oditoryumunda gerçekleşecek oyunların biletleri biletix ve Enka Kültür Sanat gişelerinde.

25 Ocak

Deniz Tekin

20:30/Konser/Babylon

Müzik sahnesinin genç yeteneklerinden biri olarak dikkat Deniz Tekin, Sofar İstanbul performansıyla gönüllerimizi fethetmişti. Şimdi ise uzun süredir beklenen yeni albümünün ilk konseriyle 25 Ocak’ta Babylon’da sahne alacak.

Yüzyüzeyken Konuşuruz, Manuş Baba, Yeni Türkü ve Ahmet Kaya cover’ları ile beğeni topladı. Tekin müzik yolculuğuna; Fırat Tişkaya (elektro gitar), Sezer Özdem (bas gitar) ve Sinancan Yaren (davul) ile devam ediyor. Deniz Tekin'in yeni albümünün ilk konserini kaçırmak istemiyorsanız, biletler biletix’te!

Michel Perez- Diego Imbert

20:00/Konser/Akbank Sanat

Ünlü caz gitaristi Michel Perez kariyerine Lyon’da, Hot Club’da başladı. Slide Hampton, Johnny Griffin, Kenny Clark ve Hank Mobley gibi cazın dev isimlerine eşlik etti. Piyanist Gérard Maimone ile Sphérœ adlı grubu oluşturdu ve Georges Lavaudant Tiyatrosu’yla turnelere çıktı. 

Diego Imbert, 1999 yazında Capbreton Uluslararası Kontrbas Yarışması'nda gümüş madalya kazandı. Pierre Bertrand ve Nicolas Folmer’ın Paris Jazzaz Big Band ve 1992-2000 arası Lorraine Jazz Bölgesel Orkestrası üyesi oldu. Massy Orkestrası, Lorraine Filarmoni Orkestrası ve Orchestre Colonne’nin klasik müzik konserlerine katıldı. İki dünyaca ünlü gitarist 25 Ocak akşamı Akbank Sanat’ta olacak. Konser biletleri biletix ve Akbank Sanat gişelerinde.

26 Ocak

Ayrılık

20:30/Tiyatro Oyunu/Profilo Kültür Merkezi

Sevinç Erbulak ve Fırat Tanış’ın rol aldığı Behiç Ak’ın kaleminden Ayrılık oyunu, 25 Ocak Çarşamba 20:30’da Profilo Kültür Merkezi’nde prömiyerini gerçekleştirecek. Yönetmenliğini Prof. Dr. Semih Çelenk’in üstlendiği oyun; boşanmış bir çiftin ayrıldıktan tam bir yıl sonra bir araya gelmeleriyle giriştikleri mizah yüklü bir evlilik sorgulamasını konu alıyor. 26 Ocak’ta Profile Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix’te.


No Land

20:30/Konser/Babylon

Doğu ve batı müziğini harmanladığı  ezgileriyle No Land, 26 Ocak Perşembe günü Babylon’da sahnelenecek. İstanbul Sofar Sounds'daki performanslarıyla keşfedilen No Land, farklı coğrafyaların insanlarını ülkesiz bir bakışla aktarmayı hedefliyor. Çoğunluğu Vugar Hasani imzasını taşıyan şarkı sözleriyle dikkat çeken No Land’in 2013’ten bu yana çalışmalarını topladığı Aramızda albümünde, hem Türkçe hem de Azerice yorumlara yer verdiği parçalar yer alıyor. 26 Ocak’ta Babylon’da gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix’de.

Hedwig ve Angry İnch Glam Rock Müzikali

20:30/Tiyatro Oyunu/Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Hedwig ve Angry İnch Glam Rock Müzikali, 26 Ocak'ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor. Dünyanın dört bir tarafında defalarca sahnelenen Glam Rock Müzikali Hedwig ve Angry Inch, Alman trans şarkıcı Hedwig'in ve orkestrası Angry Inch'in dünya turnesini konu alıyor. Sinema uyarlaması ile Sundance'i kasıp kavuran kült Broadway müzikali ilk kez Türkçe uyarlaması ile Kazan Dairesi kapsamında sahneleniyor. 26 Ocak’ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix ve etkinlik gişelerinde.

27 Ocak

Hatunlar Stand-Up -Çok da Fifi

20:00/Stand-up Gösterisi/IF Performance Hall Ataşehir

Mart 2015’te gösterilerine başlayan Hatunlar Stand up ekibi,“Hayatla dalga geçemezsek valla çatlarız” mottosuyla yola çıkmış. Bu sebepten dolayı “Çok da Fifi’’ ismini alan Hatunlar Stand Up ekibi, Aslı Akbay, Buse Sinem İren, Meltem Parlak, Hande Yögen, Şirincan Çakıroğlu ve Deniz Özturhan’dan oluşuyor.  27 Ocak’ta IF Performance Hall Ataşehir’de gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix’de.

Sattas

23:59/Konser/Beyoğlu Hayal Kahvesi

Reggae müziğinin Türkiye’deki en başarılı temsilcisi Sattas, 27 Ocak'ta Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor. Reggae"nin özünden uzaklaşmadan Caz, Ska, Dub ve Rock formlarını birleştiren grup,Çağdaş soundları,  yüksek tempoları ve izleyici ile kurdukları müthiş etkileşim ile öne çıkıyor. Biletler biletix ve etkinlik gişelerinde.

28 Ocak

Ah! Kosmos

22:30/Konser/İKSV Salon

Elektronik müzik bestecisi, prodüktör Başak Günak yeni yılda da konserlerine devam ediyor. 28 Ocak 22:30'da İKSV Salon'da gerçekleşecek konserde deneysel elektronik müzik bestecisi İnan Bilsel ön müzisyen olarak sahne alacak.

Tiyatro, çağdaş dans, video ve mekân odaklı işler için kompozisyonları müzik eşliğinde tasarlayan Ah! Kosmos disiplinli performansıyla son dönemin öne çıkan müzisyenlerinden. 2007’de Amerika'da Notion tarafından düzenlenen yarışmada birinci gelen orkestra eseri Nilay's Dream ile ünlenen İnan Bilsel'in öncesinde sahne alacağı konserin biletleri biletix'ten temin edilebilir.

29 Ocak

Akciğer

19:00/Tiyatro Oyunu/Massk Sahne

Duncan Macmillan’ın yazdığı Akciğer’i yönetmen Mehmet Birkiye sahneye koyuyor. Ölümün ve yaşamın devamlılığını tartışan oyunda, dünyaya çocuk getirme fikrini düşünen umutsuz bir çiftin konu alındığı oyunun başrollerinde Engin Hepileri ve Nergis Öztürk bulunuyor.29 Ocak’ta Massk Sahne’de gerçekleşecek etkinliğin biletleri biletix’de. 

0
3462
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage