19 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2021

Yoko Ono’nun “SKY T.V.” İşinden İlhamla Hazırlanan “Gökyüzü TV” 24 Saat Canlı Yayında

Getty Research Institute (Getty Araştırma Enstitüsü) ve Feminist Center for Creative Work (Yaratıcı Çalışmalar İçin Feminist Merkez), Yoko Ono’nun iş birliğiyle Kuzey Yarım Küre’de yazın başladığı 21 Haziran’da 24 saatlik bir gökyüzü yayını yapacak.

Ono’nun 1967’de Londra’daki Lisson Gallery’de sergilenmek üzere, “göğün seyri için bir televizyon” olarak yeniden kavramsallaştırdığı SKY T.V. başlıklı işinden ilhamla hazırlanan “Gökyüzü TV” İstanbul yayını 21 Haziran ekinoksunda SALT Galata’dan yapılacak.

Yoko Ono’nun SKY T.V. işinden ilhamla hazırlanan toplu canlı yayın etkinliğine, aralarında SALT’ın da bulunduğu çok sayıda kültür ve araştırma kurumu katılım sağlayacak. Pandemi nedeniyle seyahat imkânlarının kısıtlı ancak bağ kurma arzusunun güçlü olduğu bu dönemde, Ono’nun “sermaye ve mülkiyetten uzakta bir olasılıklar ve yenilenme alanı” fikriyle başvurduğu gökyüzü, dünyanın dört bir yanından bir günlük seyre açılacak. 21 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 15.42’de başlayacak olan İstanbul yayını SALT Galata’dan gerçekleştirilecek.

ABD’den Almanya’ya, Rusya’dan Güney Kore’ye, Antarktika’dan Grönland’a, “Çilek Ayı” olarak adlandırılan dolunay sırasında yaşanan tutulmaya denk gelen gerçek zamanlı gökyüzü yayınlarını ücretsiz olarak buradan kayıt yaptırarak takip edebilirsiniz.

2. Görsel: Washington için Sky T.V., Yoko Ono, 1966/2014, kapalı devre video enstalasyonu, değişken boyutlar. Joseph H. Hirshhorn Purchase Fund, 2016. Fotoğraf: William Andrews. Hirshhorn Museum and Sculpture Garden​

0
1159
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage