23 ŞUBAT, SALI, 2021

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin İkincisi Başlıyor

Arter’in müzik alanında üretim yapan belli başlı müzisyenleri ve bestecileri bir araya getirdiği Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin ikinci edisyonu, 26-28 Şubat tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Sanat yönetmenliğini Matthias Osterwold’un yaptığı festival, “Yeni Müzik”e dair zengin bir içerik sunmayı amaçlıyor.

Arter’in bu yıl ikincisini düzenlediği Yeni ve En Yeni Müzik Festivali çevrim içi paneller, film gösterimleri ve atölyelerle dinleyicilere ve araştırmacılara üç günlük yoğun ve etkileşimli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Festival 26 Şubat saat 18:00’de Semih Fırıncıoğlu yürütücülüğünde gerçekleşecek “Yeni Müzik 101: Dünyada ve Türkiye’de Yeni Müziğin Gelişimi ve Uygulamaları” başlıklı çevrim içi panel ile başlayacak. Yeni müziğin türler arası geçirgenliğine ve güncel teorik meselelerine odaklanacak “Türler Arası, Türler Üstü: Yeni Müzik Teorisi Üzerine Bir Sohbet” başlıklı çevrim içi panel ise saat 20:00’de Michael Ellison’ın moderatörlüğünde Alper Maral, Onur Türkmen ve Tolga Yayalar’ın katılımıyla gerçekleşecek. 22:00’de Composers Inside Electronics, Inc.’in performans arşivlerinden bir seçki sunan film gösterimiyle ile festivalin ilk günü son bulacak.

Festivalin ikinci günü olan 27 Şubat’ta, farklı kuşaklardan bestecilerin yaratım süreçlerine odaklanarak yeni müziğin geleneği ve geleceği üzerine iki çevrim içi panel dinleyicilerle buluşacak. “Yeni Bestecilerin Yaratım Süreçleri” isimli ilk panel Jeremy Woodruff’ın moderatörlüğünde, Mahir Çetiz, Zeynep Gedizlioğlu ve Mehmet Can Özer’in katılımıyla saat 16:00’da, “Yeni Müzikte Gelenek ve Gelecek: Kökenler, Akımlar, Perspektifler” başlıklı ikincisi panel ise festivalin sanat direktörü Matthias Osterwold’un moderatörlüğünde Sandeep Bhagwati, Turgut Erçetin, Brigitta Muntendorf ve Enno Poppe’nin katılımıyla saat 18:00’de gerçekleşecek.

Festivalin son gününde ise katılımcıların yeni müziğin üretim süreçlerini deneyimleyebileceği çevrim içi atölyeler ve algoritmik müzik üzerine bütüncül bir inceleme sunan bir panel yapılacak. “Sahne Arkası: IBULOrk Atölyesi” isimli etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Laptop Orkestrası (IBULOrk) üyeleri Tunca Candaş, Can Memişoğulları, Zeynep Oktar, Kuntay Seferoğlu ve Elif Soğuksu’nun katılımıyla 28 Şubat 16:00’da gerçekleşecek. Program, besteci ve icracılar Onur Dülger, Emre Dündar, Şahin Kureta, Mithatcan Öcal, Uğurcan Öztekin ve Mehmet Ali Uzunselvi tarafından kurulan bir yeni müzik örgütlenmesi olan Istanbul Composers Collective’in 18:00’de gerçekleştireceği “Sahne Arkası: Istanbul Composers Collective Atölyesi” ile devam edecek. Yeni ve En Yeni Müzik Festivali saat 20:00’de Konstantinos Vasilakos’un moderatörlüğünde Uğur Can Akkaya, Kerem Altaylar ve Selçuk Artut’un katılımıyla gerçekleşecek “Algoritma ve Canlı Kodlama: Güncel Uygulamalar” başlıklı çevrim içi panelle sona erecek.

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali hakkında detaylı bilgi için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0
1873
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage