22 EKİM, CUMA, 2021

Yeni Metin Festivali Başlıyor

GalataPerform’un oyun yazarlığı alanında gerçekleştirdiği Yeni Metin Festivali, bu yıl onuncu kez “Nefes” teması ile 1 - 28 Kasım tarihleri arasında hem dijital hem de fiziksel olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin ilk “Oyun Yazarlığı Festivali” olma özelliğini taşıyan Yeni Metin Festivali, tiyatro alanında yeni yazarlara ve yönetmenlere alan açmayı hedefliyor. Festival bu yıl Saint Benoit Silüet Sahnesi, BAU Konservatuar Pera Sahnesi, BeReZe Gösteri Evi, Bahçe Galata, Arter-Sevgi Gönül Oditoryumu ve yeniperform.com’da hibrit bir yapıyla hem fiziksel hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki teması “Nefes” Yeni Metin Atölyelerinin tüm sınıflarında işlendi. Atölyelerde bu tema altında yazılan 7 yeni oyun, okuma tiyatrosu olarak Yeni Metin Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak. Ayrıca atölyelerden çıkan bir Yeni Yazarlar Masası bir de Yönetmenlik Projesi yeni yazar ve yönetmenleri seyirci ile bir araya getirecek. Festival 1 - 28 Kasım tarihleri arasında #TiyatroylaNefesAlıyoruz sloganıyla hem dijital hem de fiziksel olarak seyirciler ve tiyatrocuları bir araya getirecek.

Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali ve Yeni Metin Festivali iş birliğiyle 2019’dan bu yana Yeni Metin Atölyelerinde kapsamında yazılmış bir oyuna “Senenin Oyunu” ödülü verilmeye başlandı. Bu yılın ödülü Çiçek Kalkışması oyunu ile Sevcan Batı’ya, Saint Benoit Silüet Sahnesinde gerçekleşecek olan okuma tiyatrosundan sonra takdim edilecek.

​Festivalin yurt dışı konukları arasında Norveç Büyükelçiliğinin desteğiyle Cecilie Loveleid, Cervantes Enstitüsü desteğiyle Joan Yago, İstanbul Tiyatro Festivali ve Hollanda Sahne Sanatları Fonu iş birliği ile İstanbul Tiyatro Festivali'nin Hollanda Seçkisi bölümünde misafir edilen Magne van den Berg, Bahçeşehir Üniversitesi desteğiyle Yeton Neziray gibi oyun yazarları ve yönetmenler program dahilinde oyun okumaları, atölyeler, söyleşi ve panelleriyle yer alıyorlar. Yeni Metin Festivali programına ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1286
0
  • 22-10-2021
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 22-10-2021
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 22-10-2021
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage