20 HAZİRAN, PAZAR, 2021

“Yağmur Ormanı V (Varyasyon 3)”e Yakından Bir Bakış Sunan Kitap Yayımlandı

David Tudor tarafından tasarlanan ve John Driscoll ile Phil Edelstein (Composers Inside Electronics, Inc.) tarafından gerçekleştirilen Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı etkileşime açık yapıt, Arter’in performans salonlarından Karbon’da sanatseverlerle buluşuyor. Sesli Dizi’nin dördüncü sergisi olarak Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli küratörlüğünde sergilenen bu ses yerleştirmesi için Arter Yayınları “Yakın Plan” başlıklı yayın dizisi çerçevesinde bir kitap yayımladı.

Her kitapta Arter Koleksiyonu’nda yer alan tek bir esere odaklanan Arter “Yakın Plan” dizisinin yeni kitabı 2018 yılında koleksiyona katılan Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı etkileşimli yerleştirmeyi derinlemesine inceliyor. Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) isimli yayın Melih Fereli’nin John Driscoll ve Phil Edelstein ile gerçekleştirdiği kapsamlı söyleşiyi merkeze alarak Yağmur Ormanı’nın yolculuğuna odaklanıyor. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki cilt hâlinde yayımlanan kitap, yerleştirmenin Arter’in Karbon adlı performans salonundaki gösterimiyle de bağ kuruyor. Yayında Yağmur Ormanı evreninde tarihsel bir gezinti vadeden arşiv fotoğrafları da yer alıyor. Serginin Arter’deki serüvenini Orhan Cem Çetin’in çektiği fotoğraflarla sunan yayının tasarımını Esen Karol, Türkçeye çevirilerini ise Özgür Gökmen yaptı.

​“Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)” başlıklı sergi, Salı - Cumartesi günleri arasında 11:00 - 17:00 saatlerinde Arter’de ziyaret edilebilir. Ayrıca John Driscoll tarafından Arter Koleksiyonu’na hediye edilen ilave nesne ise ikinci kat galerisinde devam eden “Dinleyen Gözler İçin” sergisi kapsamında Oda 2’de görülebilir. Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı kitabı ise Arter Kitabevi’nden satın alabilir ya da kitabevi@arter.org.tr e-posta adresi üzerinden sipariş edebilirsiniz.

0
1401
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage