02 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

Yağmur Doğan’ın Yeni Sergisi “İçkin” Büyükdere 35’de

Yağmur Doğan’ın kendine ait pratiğiyle ürettiği son dönem çalışmalarının yer aldığı “İçkin” başlıklı sergisi Büyükdere 35’in 1Duvar Sergileri kapsamında 20 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Eserlerinde benlik ve kimlik sorunlarından yola çıkarak kişilerin yüzlerinin ardındaki karmaşık benlik durumlarına odaklanan Doğan, önceki üretimlerinin devamı niteliğindeki son dönem üretimlerini bu sergisiyle izleyici karşısına çıkartıyor. Sanatçının resimlerinde referans aldığı Erving Goffman’a atıfta bulunarak; “Benlik” ile ilgili kavramsal bakış açısına üretimleriyle ışık tutuyor. “İçkin” sergisi adını varlığın içinde bulunan, yapısına karışmış olan, benliğimizin temsilinden alıyor. Birey, hiç durmadan yeniden inşa ettiği farklı benlikler arasında gezinirken, çok katmanlı ve değişken bir kimlik hatta kimliksizleşme yaratıyor.

Sanatçı çalışma pratiğinde kullandığı yüzeylerin arka planlarında genelde tek bir leke şeklinde düz alanlar yaratıyor ve sergide yer alan işlerinde mikro farklılıklar oluşturuyor. Çizgiyi arka plana ekleyerek üst kısmında yer alan katman katman leke geçişleriyle yüzey üzerinde yeni bir ilişki kurmayı amaçlayan Doğan’ın resimlerinde görülen portre siluetlerinin, akışkan ve değişken hali sürekli değişen benliğimize bakış niteliği taşıyor. Sanatçı sergisinde izleyiciye değişken benlik algısını resimleri üzerinden deneyimleme fırsatı sunuyor.

​Yağmur Doğan’ın “İçkin” başlıklı kişisel sergisi 20 Haziran’a kadar Büyükdere 35’de görülebilir.

0
1208
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage