20 NİSAN, SALI, 2021

Vision Art Platform’dan Çevrim İçi Sergi “Beyond Vision/Görünenin Ardında”

Vision Art Platform, “Senkron” kapsamında “Beyond Vision/Görünenin Ardında” başlıklı çevrim içi sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide Gökhan Balkan, Mehmet Öğüt, Özgün Şahin ve SABO’nun eserleri yer alıyor.

Çevrim içi ve 3d olarak deneyimlenmek üzere hayata geçirilen sergi, Vision Art Platform’un Akaretler’deki yeni mekânında gerçekleşen ilk sergi olma özelliği taşıyor. Sergide Mehmet Öğüt’ün kâğıt üzerine yakma tekniğiyle oluşturduğu resimleri, Özgün Şahin’in “Müşterek Alanda Kusursuz Tekrar” videoları ve tuval üzerine yağlı boya çalışmaları, Sabo’nun John Fowles’tan esinlenmiş Magus serisi resimleri, Gökhan Balkan’ın kültür ve doğayı insan sonrası bir perspektifle ilişkilendiren kayıt üzerine UV baskı işleri yer alıyor. Sergideki bu yöntemsel çeşitlilik, görünenin akışkan varlıkla ilişkisini sorguluyor ve kavramsal bir birlik yaratıyor.

“Beyond Vision/Görünenin Ardında” akışın, tekrarın, dönüşümün, yaşam döngüsünün göze getirilmesinde imgenin imkânlarını sorguluyor. Bu döngü fikri Mehmet Öğüt’te ontolojik bir bağlama yerleşirken Özgün Şahin’de kentsel, Gökhan Balkan’da ekolojik, Sabo’da edebi bir derinlikte köklerini buluyor.

“Beyond Vision/Görünenin Ardında” sergisi 15 Mayıs tarihine kadar buradan 3d tur ile çevrim içi olarak görülebilir.

Künye:
1- Mehmet Öğüt, Hürmüz, 2019, Pyrogravure / Kâğıt Üzerine Yakma Tekniği, 85 cm x 115 cm (çerçeveli)
2- Sabo, The Magus / Büyücü, 2016, Tuval üzerine yağlıboya, 50 x 50 cm
3- Gökhan Balkan, Kingdom Within A Kingdom / Krallık İçinde Krallık, Mat Fibre Kağıt Üzerine Fine Art Baskı, 1 + AP , AP, 110 x 115 cm
​4- Özgün Şahin, Flawnes Repeat in the Collective Area II / Müşterek Alanda Kusursuz Tekrar II, 2019, Video, 5 dk (sonsuz döngü), 2160 x 2160 piksel renkli video, 5.1 kanal çevresel ses Dolby Surround

0
1421
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage