30 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

“Vişegrad Grubunun Doğal Hazineleri” Sergisi İstanbul Macar Kültür Merkezi’nde

Macaristan, Polonya, Çekya ve Slovakya’nın oluşturduğu Vişegrad Grubu’nun (V4) zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren “Vişegrad Grubunun Doğal Hazineleri” başlıklı sergi, 10 Eylül’e kadar Liszt Enstitüsü - İstanbul Macar Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı’nın talebiyle V4 ülkelerinden en iyi fotoğrafçılar, gelecek kuşaklar için korunması gereken V4 bölgesinin güzelliklerine ışık tutmak amacıyla “Vişegrad Grubunun Doğal Hazineleri” başlıklı fotoğraf serisinde bir araya geldi. Koordinatörlüğünü naturArt - Macaristan Doğa Fotoğrafçıları Derneği’nin üstlendiği proje, Slovakya Vahşi Yaşam Fotoğrafçıları Derneği, Çekya Doğa Fotoğrafçıları Kulübü ve Polonyalı Doğa Fotoğrafçıları Derneği’nin destekleriyle hayata geçirildi. Orta Avrupa’yı hiç ziyaret etmemiş kişilere bu bölgenin doğal güzelliklerini sunan sergi, bu dört ülkede yaşayanlara ise bilmedikleri yerlerin güzelliklerini keşfetme fırsatı veriyor.

Doğa fotoğrafçılığında, doğadaki en güzel anları yakalamak için fotoğrafçıların hayvanların davranışlarını, bitkilerin ve peyzajın özelliklerini ve de ışık koşullarındaki değişiklikleri bilmesi gerekiyor. Fotoğrafçılar doğayı rahatsız etmeden hayal ettikleri fotoğrafları çekmek için çevreyle neredeyse bütünleşir.

Vişegrad Grubunun Doğal Hazineleri” başlıklı fotoğraf sergisini 10 Eylül tarihine kadar Liszt Enstitüsü - İstanbul Macar Kültür Merkezi’nde ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Macar Kültür Merkezi, İmrahor Cad. No:23 B Blok, Kağıthane/İstanbul

0
1126
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage