13 EKİM, CUMA, 2023

Viable’dan Antonia Breme Sergisi: “Fluidity Unwrapped"

Viable, Berlinli sanatçı Antonia Breme’nin solo sergisi “Fluidity Unwrapped*”i 4 Kasım’a kadar Yaya’da izleyiciyle buluşturuyor.

Melis Golar’ın küratörlüğünde izleyiciyle buluşan “Fluidity Unwrapped” kendi içinde tanımlı ve keskin çizgilere sahip pazarlama dünyasının erişmeye çalıştığı tanımsız, akışkan, duyusal ve duygusal eğilimleri bu kez alışılmışın dışında harekete geçirecek bir deneyim vadediyor. Bir süredir vitrin tasarım elemanlarını heykel üzerinden düşünerek ve onlara yeni formlar katıp soyutlayarak yapıtlar üreten Antonia Breme’nin bugüne kadar sürdürdüğü pratiklerinin en yeni neticelerini izleyiciyle buluşturuyor.

Yaya’nın yer aldığı İttihad ve Sigortalar Pasajı’nın alışveriş lokasyonu olması ve vitrinin fizikselliğine göndermeler yapan sergide sanatçı tüketme arzusunu günlük ve sıradan bir hareket üzerinden yeniden yorumluyor. Bu arzuyu en yüksek seviyelerde uyandıran vitrinin göz alıcı, iddialı ve çoğu zaman gerçek dışı dünyasını Breme kendine özgü ve heykele dair -malzeme, doku, kütle, gölge- gibi unsurlarla harmanlıyor. Boş ambalaj kağıtlarının reklam panolarındaki hareketleri tüketimin hızlı ve agresif tabiatına karşın yatıştırıcı, duyusal ve naif bir seyir sunuyor.

Goethe Enstitüsü’nün destekleriyle gerçekleştirilen “Fluidity Unwrapped” 4 Kasım 2023 tarihine kadar İttihad ve Sigortalar Pasajı’nda Yaya’da görülebilir.

YAYA: Cihangir, Soğancı Sk. No:13 D:2.Kat, 34433 Beyoğlu, İstanbul

*Akışkanlığı açmak, akışkanlığın paketini açmak anlamına gelir.

0
1342
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage