07 ŞUBAT, CUMA, 2020

Türkiye'de Feminist Yöntem

Emine Erdoğan ve Nehir Gündoğdu’nun hazırladığı, pek çok ismin katkıda bulunduğu, feminist yönteme dair tartışmalara yeni bir bakış açısı getiren Türkiye'de Feminist Yöntem, Metis Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitaba katkıda bulunan isimler: Atilla Barutçu, Ayla Deniz, Ezgi Burgan, Gülay Toksöz, Leyla Bektaş-Ata, Mehtap Öztürk, Nükhet Sirman, Sandra Harding, Sara Carpenter, Shahrzad Mojab, Sibel Yardımcı, Uma Narayan. Feminist yöntem diye bir şeyden söz etmek mümkün müdür? Söylenegeldiği gibi feminist araştırma sadece “kadınlar tarafından, kadınlar hakkında, kadınlar için, kadınlarla birlikte” mi yapılır, yapılmalıdır? Peki, “Batılı” bağlamlarda üretilmiş kavram ve tartışmalar Türkiye’de yapılan feminist araştırmalar için gerekli ve yeterli çerçeveyi sağlayabilir mi?

​Bu sorulardan yola çıkan derlemenin birinci kısmında 1980’lerden itibaren feminist yöntem tartışmaları sırasında oluşturulmuş temel kavramları açan metinlere yer veriliyor. İkinci kısımda ise, kuram ve yöntem birlikteliğinin sosyal dünyaya ilişkin bir dert ile buluştuğu durumların sahada ne gibi farklı yaklaşımlara yol açabildiği gösteriliyor.

0
1585
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage